Holding herring with onions traditional dutch snack
Holding herring with onions traditional dutch snack (Foto: 123RF.com)

Hagestein krijgt eigen weekmarkt

  •   1645 keer gelezen

HAGESTEIN • Hagestein krijgt vanaf woensdag 9 januari een weekmarkt, op het terrein naast dorpshuis De Biezen. Ook start Saltro met een bloedafnamepunt én komt er een huisartsenpost. Mede mogelijk gemaakt door Hagestein Vitaal.

Hagestein Vitaal won eind vorig jaar twee hoofdprijzen in de sociale ideeën-wedstrijd die gemeente Vianen op de valreep van haar bestaan nog lanceerde. Mensen konden op verschillende plannen in vier categorieën hun stem uitbrengen. Hagestein Vitaal won de eerste prijs in twee categorieën: buurt en zorg. Het leverde twee keer 7.500 euro op. Hiermee wordt nu een ontmoetingsruimte én een praktijkruimte voor huisartsen in dorpshuis De Biezen gerealiseerd. De afgelopen weken is er flink geklust in het dorpshuis om dit allemaal te realiseren.

En dan krijgt het dorp ook nog eens een weekmarkt, deze vindt vanaf deze week elke woensdagmorgen van 08:00 tot 13:00 uur plaats. Er is dan een bakker, slager, groenteboer én visboer aanwezig. Diagnostisch kenniscentrum Saltro start daarnaast op woensdag 9 januari met een bloedafnamepunt in De Biezen. Ze zullen voorlopig elke week op woensdag van 08:00 tot 08:15 uur aanwezig zijn in de foyer, te bereiken via de zij-ingang van het dorpshuis. Mensen die door hun huisarts zijn doorverwezen voor een bloedonderzoek, kunnen hier terecht. Bloedonderzoek wordt onder andere gebruikt om te controleren of organen als hart, nieren of lever goed functioneren. Ook kan bijvoorbeeld een afwijking worden vastgesteld. Saltro-medewerkers kunnen bloed afnemen door middel van een vingerprik of via de binnenkant van de elleboog. Mensen moeten bij het bloedprikken wel hun legitimatiebewijs meenemen.

Hagestein krijgt bovendien dus een huisartsenlocatie. Belangstellenden kunnen woensdag 16 januari alvast kennismaken met huisartsenpraktijk Hoef en Haag in het dorpshuis, tussen 08:30 en 10:30 uur. Meer informatie over Hagestein Vitaal is op hun Facebook-pagina te vinden.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK