Verhuur appartementen in gebouw Amelie in Vianen start woensdag

  •   1321 keer gelezen

VIANEN • De verhuur van de achttien driekamerappartementen in gebouw Amelie in Vianen start woensdag 14 november. De appartementen aan De Lafayettestraat hebben woonoppervlakten van 68 m² en huurprijzen vanaf 695 euro. Om middeninkomens en jongeren tot en met 29 jaar meer kansen te bieden, gelden er bij de toewijzing voorrangsregelingen. De appartementen worden in de zomer van 2019 opgeleverd. LEKSTEDEwonen organiseert dinsdag 13 november uur een infoavond, dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar.

Afgelopen jaren heeft LEKSTEDEwonen veel geïnvesteerd in de buurt Vijfheerenlanden in Vianen. Sinds mei wordt er gebouwd aan de rand van de buurt en gebouw Amelie vormt het slotstuk van de wijkvernieuwing. Amelie komt aan De Lafayettestraat – Hoekenstraat en bestaat uit achttien huurappartementen. Het unieke aan dit gebouw is dat er op iedere verdieping maar twee appartementen liggen. De appartementen kijken 'kamerbreed' uit over de Viaanse binnenstad. De driekamerappartementen (woonkamer en twee slaapkamers) krijgen een inpandig balkon op het zuiden of het westen. 

Door de krappe woningmarkt komen steeds meer woningzoekenden niet meer in aanmerking voor een huurwoning. Ed de Groot (directeur-bestuurder LEKSTEDEwonen): "Wij zien dat huishoudens met een middeninkomen die geen koopwoning kunnen bemachtigen ook moeilijk aan een (sociale) huurwoning komen. Het zijn vooral jongeren en huishoudens met middeninkomens die door de regelgeving én de grote vraag naar huurwoningen steeds vaker tussen wal en schip vallen. Jongeren hebben vaak een te korte inschrijftijd en hebben weinig kans, zeker als ze een middeninkomen hebben. Het is onze taak om ook voor hen een passend aanbod te hebben. LEKSTEDEwonen stelt daarom graag een deel van de woningen, binnen alle regels, beschikbaar voor deze doelgroepen."

Voorrangsregelingen
In gebouw Amelie gelden er bij toewijzing voorrangsregelingen, waardoor middeninkomens en jongeren meer kans hebben. Middeninkomens (€ 36.799 tot € 41.056) krijgen voorrang bij toewijzing van alle appartementen en jongeren tot en met 29 jaar krijgen voorrang op vier appartementen.
Let wel, iedereen mag reageren op de appartementen. Kandidaten die aan de voorrangsregeling (voorwaarden) voldoen, krijgen echter voorrang op de overige woningzoekenden.

Start verhuur en infoavond
Gebouw Amelie is ontworpen door Tarra architectuur & stedenbouw en wordt gebouwd door Bouwbedrijf Van Grunsven. Naar verwachting worden de appartementen in de zomer van 2019 opgeleverd. Op dinsdag 13 november van 17:00 tot 19:00 uur is er een infoavond bij LEKSTEDEwonen. Dan is ook alle verhuurinformatie beschikbaar, zoals plattegronden, huurprijzen, toewijzingsvoorwaarden en voorrangsregelingen. De verhuur start woensdag 14 november en belangstellenden kunnen tot en met donderdag 29 november 08.00 uur reageren via www.woningnetregioutrecht.nl.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK