• Coby en Johan Teuben
• Coby en Johan Teuben Foto: Marijke Verhoef
vierdaagse

Coby Teuben: 'Nieuwe knie is niet het einde van de wereld'

Algemeen 1.054 keer gelezen

NIJMEGEN/EVERDINGEN • Vorig jaar zat Coby Teuben uit Everdingen nog huilend voor de televisie, omdat ze niet mee kon doen aan de Nijmeegse Vierdaagse. Dit jaar is ze er wel bij, met een gloednieuwe knie. Ze loopt dit jaar samen met haar man, Johan. 

Ze laat haar knie zien. Een litteken toont nog de ingrijpende operatie die ze anderhalf jaar geleden onderging. Hierom moest ze vorig jaar de Nijmeegse Vierdaagse aan haar voorbij laten gaan. Dat was een bittere pil. "Je wilt er gewoon bij zijn, maar het kon toen niet." 

Dat ze nu weer gewoon de 30 kilometer loopt, is volgens haar het bewijs dat een nieuwe knie "niet het einde van de wereld hoeft te zijn". Ze zegt strijdlustig: "Waar een wil is, is een weg. Het is soms een kwestie van de kiezen op elkaar, maar ach." 

Teuben wilde koste wat kost terug naar de Vierdaagse. Ze deed al dertien keer mee. "Het contact met elkaar, dat is goud." Haar man, Johan, doet dit jaar voor derde keer mee aan het evenement. "Ik ben minder gaan werken. Dit is dan mooie aanleiding om bezig te blijven. En ik ben ook een beetje aangestoken door de enthousiaste verhalen van Cobi." Zijn vrouw: "Je moet niet in het hoekje van de bank blijven zitten." 

Volgens Coby is wandelen erg therapeutisch. "Je doet 10 procent met je voeten, 90 procent met je hoofd. Met wandelen kan je heerlijk je hoofd leegmaken." 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden