• Het WK wordt geopend met de vlaggenparade.
• Het WK wordt geopend met de vlaggenparade. Foto: Peter Verbeek

Negende WK Adoptiekids in Vianen

Sport 1.092 keer gelezen

VIANEN • Op de velden van sportpark Blankensteijn wordt komende zaterdag het negende WK Adoptiekids gehouden. De mijlpaal van duizend deelnemende kinderen komt in zicht: er komen liefst 950 kinderen uit 35 verschillende landen naar Vianen.

Vanaf de start trok dit unieke evenement elk jaar steeds meer deelnemers uit het hele land, waardoor regelmatig naar grotere sportparken moest worden gezocht.

De organisatie liet haar oog vorig jaar op Vianen vallen. Na de evaluatie van het toernooi hebben de gemeente Vianen, de gebruikers van Blankensteijn en het bestuur van het WK Adoptiekids de handen opnieuw ineen geslagen.

Supporters
"Door de centrale ligging is deze locatie uitermate geschikt", aldus de voorzitter. "Er zijn voldoende velden en er is veel ruimte om en tussen de velden. Dat is ook nodig, want behalve veel kinderen - zowel voetballers als niet-voetballers - komen er ook zo'n tweeduizend supporters mee."

Doel van dit WK is om geadopteerde kinderen elkaar te laten ontmoeten. Natuurlijk wil iedereen graag winnen, maar sportiviteit en met elkaar een leuke dag hebben staan voorop.

Ontmoeting
Voor zowel de deelnemers als de ouders is het een feest van ontmoeting en van herkenning. Naast het toernooi is er een wereldmarkt met kramen uit de verschillende adoptielanden. Ook zijn er cateraars uit de verschillende landen aanwezig.

Tijdens de maandenlange voorbereidingen hebben alle verenigingen hun steentje bijgedragen aan de organisatie.

Vlaggenparade
De deelnemers moeten vroeg van huis, want om 10:00 uur wordt de dag geopend met een vlaggenparade. Dan komen alle deelnemers achter de vlag van hun geboorteland het hoofdveld van Blankensteijn op.

Die kleurrijke presentatie is hét hoogtepunt van de dag. In zes leeftijdscategorieën doen er meer dan honderd teams mee. Er worden meer dan 300 wedstrijden gespeeld.

Rond 17:00 uur worden de prijzen uitgereikt. Aansluitend is er nog de mogelijkheid om bij een muziekje gezellig na te praten. Belangstellenden zijn van harte welkom om de opening en het toernooi te bezoeken.

Peter Verbeek 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden