Afbeelding

Gemeente en ontwikkelaar presenteren plan Sluiseiland Vianen

Algemeen 599 keer gelezen

VIANEN • Gemeente Vianen en ontwikkelaar Smit's Bouwbedrijf uit Beverwijk presenteren dinsdag 19 juni tijdens een inloopavond het nieuwe plan voor het Sluiseiland. Het bestemmingsplan ligt vanaf al sinds vorige week woensdag ter inzage. 

Tijdens de inloopavond worden verschillende aspecten van het plan toegelicht door het ontwikkelteam bestaande uit de stedenbouwkundige, architecten, ontwikkelaar en duurzaamheidsadviseurs. 

Op Sluiseiland worden ongeveer 184 woningen ontwikkeld, waarvan 56 appartementen, maximaal 39 wooneenheden vanuit collectief particulier opdrachtgeverschap en 89 stadswoningen. Het plan is verdeeld in drie plandelen (noord, midden en zuid) en zal gefaseerd worden gerealiseerd. 

Sluiseiland gaat onderdeel uitmaken van de binnenstad van Vianen en levert volgens de ontwikkelaars met een bijzondere openbare ruimte, bestaande uit veel groen, lange bomenrijen, waterpromenades en de 'mozesbrug' toegevoegde waarde voor toekomstige bewoners en inwoners van de stad. 

De woningen zelf worden uiterst duurzaam, mede dankzij lokale energieopwekking en samenwerking met het windpark Autena, gebruik en toepassing van uitgekiende materialen en toepassing van duurzame energiesystemen. 

Vanaf eind juni is het plan ook te bekijken zijn in het Sluishuis: het duurzame tiny house dat geplaatst is op het eiland. Het Sluishuis zal naast het plan ook de verzamelplek en het hart van het Waterjaar gaan vormen. 

Stichting Stuurgroep Vianen Promotie zal hier deels gevestigd zijn. Enerzijds fungeert het huisje dus als bezoekersinformatiecentrum van Sluiseiland en anderzijds als plek voor het promoten van de stad. Er kunnen tevens kleinschalige promotionele activiteiten plaatsvinden. Denk daarbij aan tijdelijke expositie of workshops en dan met name in het kader van het Waterjaar. 

Stichting Stuurgroep Vianen Promotie is op donderdag (Martine van Amerongen) en vrijdag (Karin Sluyzer) aanwezig zijn. Bij interesse in het gebruik van de ruimte, kunnen mensen contact opnemen met Karin Sluyzer via k.sluyzer@vijfheerenlanden.nl. 

De inloopavond op dinsdagavond 19 juni start om 17:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Locatie: de burgerzaal van het Viaanse Stadhuis. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden