• De schakers van Lekstroom wonnen hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen.
• De schakers van Lekstroom wonnen hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Foto: nl.123rf.com

Lekstroom sluit af met overwinning

Sport 230 keer gelezen

vianen • De laatste bondswedstrijd van dit seizoen ging voor de schakers van Lekstroom nergens meer om. De Vinkeveense hekkensluiter Denk en Zet, die alleen nog een theoretische kans had om degradatie te ontlopen, werd met 5,5-2,5 verslagen.

Zoals gewoonlijk was er halverwege de avond nog weinig te voospellen over de afloop. Lekstroom had een licht voordeel, maar dat zou veranderen.

Op bord 1 bood Aart Baas dameruil aan, vlakbij de vijandelijke koning. Zijn tegenstander ging die ruil uit de weg en zette zijn dame nog verder op de andere vleugel. Met een eenvoudige schaak veroverde Baas een toren en besliste daarna de partij: 1-0.

Opgeven
De stellingen op de borden van Lekstroom werden van lieverlee steeds beter. Alleen Jan Stoutenbeek had een moeilijke positionele stelling en moest later op de avond opgeven.

Colijn Wakkee en Charlotte Moons zaten op andere 'topborden' en vermaakten zich prima. Na een lange avond stilzitten, konden ze beiden een punt bijschrijven: 3-1.

Gemakkelijk
Ook Jan Jansen was in zijn element, want hij kreeg de partij als het ware in de schoot geworpen: 4-1. "Ik geloof niet dat ik ooit zó gemakkelijk heb gewonnen", verklaarde hij na afloop.

Zoals gewoonlijk viel Ben Schuddeboom op door mooi aanvalsspel, maar zag uiteindelijk in dat er niet meer dan remise in zat.

Aan de laatste twee borden deden Wilfried Bras en Arie Post wat van hen werd verwacht: een keurige remise. Na een niet zo succesvol seizoen waren die twee er blij mee: 5,5-2,5.

Met 37 bordpunten en negen punten uit negen wedstrijden eindigden de schakers van Lekstroom op een teleurstellende zesde plaats.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden