• Jolijn van Vliet (archieffoto)
• Jolijn van Vliet (archieffoto) Foto: Ramon Oost

Turnsters DOS strijden in finales

Sport 450 keer gelezen

AMERSFOORT/WAALWIJK • Aan het einde van het wedstrijdseizoen staan de weekenden voor turnsters en leiding van Gymnastiekvereniging DOS Vianen in het teken van landelijke- en districtsfinales waarvoor een groot aantal turnsters zich heeft gekwalificeerd.

Afgelopen weekend werd in het Brabantse Waalwijk het NK derde divisie gehouden. De in IJsselstein woonachtige junior turnster Jolijn van Vliet had zich niet rechtstreeks gekwalificeerd omdat ze net een tiende punt tekort kwam, maar was door de bond aangewezen als eerste reserve. Door het uitvallen van een turnster mocht zij zaterdag toch haar opwachting maken. Ze werd 26e.

Van Vliet turnde onbevangen, zette een goede brugoefening neer en liet op balk en sprong mooie elementen zien. Bij de senioren kwam Eva Bax in actie. Met haar zelfgemaakte vloeroefening maakte zij indruk op de jury maar door o.a. een val van de balk eindigde ze op plaats 18.

Pupillen
In de categorie N3 bij de pupillen 2 had DOS drie troeven in handen. De dit seizoen goed in vorm verkerende Sylvie Flantua turnde een uitstekende finale, imponeerde op brug maar kwam uiteindelijk 0,017 punten tekort voor een podiumplaats. Zij werd vierde. Ook Liese Altorffer turnde een goede stabiele wedstrijd en werd achtste. Vooral met haar oefeningen op brug en balk scoorde zij hoge ogen. Manon Schuur turnde ook een goede brugoefening maar door een val van de balk moest zij genoegen nemen met plaats 26 in het eindklassement.

Na de meerkampfinale kwam pupil Flantua op zondag nog in actie bij de toestelfinales brug en balk in de categorie N3. Kwalificatie voor deze twee onderdelen was bij de halve finale in Leek afgedwongen. De beste negen turnsters uit het hele land strijden bij deze finales om een podiumplek. Op brug turnde Flantua een nette oefening maar doordat zij zich iets inhield viel ze met haar vierde plaats net buiten de prijzen. Op balk moest zij meer concurrenten voor zich dulden. Ondanks een goed geturnde oefening kwam ze in de uitvoering iets tekort en eindigde op plaats 7.

Districtsfinale
Monique Huiveneers, senior turnster uitkomend in de 4e divisie had zich vrij gemakkelijk gekwalificeerd voor de districtskampioenschappen in Amersfoort. In een deelnemersveld van 36 turnsters ging zij de strijd aan met concurrenten uit Noord-Holland en Midden-Nederland. Na een zeer goede brugoefening waarop zij de hoogste score behaalde, stevende ze af op een top tien klassering maar een val op de vloer met de salto voorover gooide roet in het eten. Huiveneers werd 21e.

NK 2e divisie
Volgend weekend wordt in Tilburg het NK in de 2e divisie gehouden waarvoor vier turnsters van DOS zich hebben gekwalificeerd. In Amsterdam maken nog eens zeven turnsters van de Viaanse vereniging hun opwachting tijdens de districtskampioenschappen in de categorieën D1/D2.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden