• Festival By the Creek vorig jaar.
• Festival By the Creek vorig jaar. Foto: Nico van Ganzewinkel

Viaanse Waterjaar staat in de startblokken

Algemeen 1.030 keer gelezen

vianen • Het Viaanse Waterjaar staat op het punt van losbreken. Maar wat is dat Waterjaar nu eigenlijk? En vooral: wat staat er allemaal te gebeuren? Een kleine greep uit het aanbod.

Gemeente Vianen, Stuurgroep Vianen Promotie hebben met verschillende organisaties, ondernemers en vrijwilligers de handen ineen geslagen om Vianen eens goed op de kaart te zetten. Dat gebeurt met een hele rij evenementen die alles te maken hebben met water. Festival By the Creek dat in weekend van zaterdag 7 en zondag 8 juli alweer voor de derde keer losbarst op recreatieterrein Middelwaard in Vianen is het allereerste evenement op het programma. Maar er is ook een zwemevenement in het Merwedekanaal. Het monument voor ingenieur Jan Blanken wordt op dinsdag 17 juli onthuld. En stichting Buiten de Stad werkt ondertussen aan het prestigieuze buitentheaterproject 'Drieluik TheWater', dat zich eind juli gaat afspelen rond de Buitenstad. Bij dit locatietheater volgt het publiek een route vanuit het centrum richting het water. De voorstellingen die ze onderweg tegenkomen maken het landschap zichtbaar en de sterke verbinding met de Lek opnieuw voelbaar.

Toneelroute Vianen is er natuurlijk ook bij, op zondag 9 september is er een theaterroute te volgen die alles te maken heeft met het Waterjaar. Sluitstuk van het waterige programma: de Nationale Sleepboten vanaf donderdag 30 mei 2019.


Promotie

Het Waterjaar moet de ultieme promotie voor Vianen worden. Immers: de stad is onlosmakelijk met water verbonden. Natuurlijk is er de Lek, waarachter de Vrijstad is verrezen. Maar, er zijn ook de recreatieplassen. De grachten. De sloten. Het Merwedekanaal. Sowieso werd de geschiedenis gedomineerd door de dreiging van al dat water. Gemeente Vianen en haar partners wil daar een ode aan brengen met het Waterjaar. Alle activiteiten die onder deze noemer losbarsten in de gemeente, zijn te vinden op de onderstaande website.


q www.vrijstadvianen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden