• Viaanse Voorstraat vanuit de lucht.
• Viaanse Voorstraat vanuit de lucht. (Foto: Nico van Ganzewinkel)

Aannemer: 'uitdaging' om herinrichting Voorstraat voor Paardenmarkt af te krijgen

  •   2355 keer gelezen

VIANEN • Gemeente Vianen heeft een aannemer gevonden voor de herinrichting van de Voorstraat: aannemingsbedrijf Agterberg. De Utrechtse aannemer noemt het een 'uitdaging' om het project voor de Paardenmarkt in oktober afgerond te krijgen. Maar heeft er alle vertrouwen in dat het gaat lukken. 

Wethouder Frank van Meurs noemt het "gedegen vooronderzoek" dat Agterberg heeft laten doen "naar de wensen en zorgen van de inwoners en ondernemers over de ophanden zijnde herinrichting" als één van de redenen waarom de keuze op dit bedrijf is gevallen. Van Meurs: "Een van de speerpunten van het plan is dat er gedurende de werkzaamheden nauw overleg is met alle betrokkenen over de voortgang. Om op die manier de overlast te een minimum te beperken. Dat vinden wij heel belangrijk. Daarnaast is het gewoon een daadkrachtig, concreet en creatief plan. We hebben er alle vertrouwen in." 

In april is al gestart met een aantal voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting (bodemonderzoek, fundamentmetingen, weghalen obstakels). Agterberg begint nu meteen met de andere voorbereidingen die nodig zijn om straks daadwerkelijk de schop in de grond te kunnen steken. Denk bijvoorbeeld aan de inkoop van bestratingsmaterialen en regelen van het waterelement. Begin juli starten de daadwerkelijke bestratings- en rioleringswerkzaamheden. Binnenkort volgt meer informatie van de aannemer over de exacte planning, zo laat de gemeente weten. 

Gedurende de werkzaamheden blijft de Voorstraat bereikbaar voor winkelend publiek. De herinrichting zal op een originele manier worden benut om ondernemers juist meer in de kijker te zetten. Agterberg zorgt er ook voor dat de horecaondernemers een terras houden als er bij hen voor de deur wordt gewerkt. 

Het plan van de aannemer voorziet verder in een omgevingsmanager en een buurtconciërge. De buurtconciërge is een inwoner uit Vianen die 40 uur per week aanspreekbaar is voor vragen. Als een echte conciërge zorgt hij ervoor dat de boel zoveel mogelijk 'aan kant blijft' tijdens de herinrichting. Hij lapt ramen en veegt de voetpaden. En bij calamiteiten neemt hij contact op met de omgevingsmanager.

Voor ondernemers en inwoners komen er informatieavonden. Verder houdt Agterberg iedereen op de hoogte via social media en een speciale Voorstraat-app. Daarnaast komt er op een locatie in de Voorstraat een informatiepunt waar de planning en plannen ter inzage liggen en waar belangstellenden vragen kunt stellen. Hierover volgt binnenkort meer informatie. 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK