• The Crazy Rockers
• The Crazy Rockers Foto: Aangeleverd

Gloriejaren pop herleven in Everdingen

Algemeen 555 keer gelezen

EVERDINGEN • The Crazy Rockers, de oudste nog bestaande rock & rollband, staat op Koningsdag op het poppodium The Rivier in Everdingen.

De oude rockband vormt de grote klapper tijdens een avond waarop veel hits uit de jaren vijftig, zestig, zeventig en tachtig voorbij komen.

Naast The Crazy Rockers zal Chards het publiek vermaken met swingende country, terwijl Smooth Operators nummers zingt van de bekende band Sade. Kortom een afwisselend programma.

The Crazy Rockers
De Crazy Rockers werden opgericht in 1959. "Ze zijn dus ouder dan de Rolling Stones", zegt feestorganisator Gerrit Versluis." De bezetting van de band bestaat in de basis nog altijd uit Eddy Chatelin (zang en staccato riff gitaar) en Woody Brunings (zang/slaggitaar). Samen vormen zij al sinds 1959 de kern van de Crazy Rockers. Feitelijk zijn de Crazy Rockers de enig overgebleven uitvoerders van de Rock & Roll in Indo-stijl.

De Indo-stijl stamt uit de tijd dat deze muziek vooral in Duitsland voet aan de grond kreeg. De Crazy Rockers waren daar razendpopulair, evenals overigens de Tielman Brothers. In Hamburg zorgden ze in die jaren voor geweldige shows met onder andere de staande drummer Sidney Rampersad. In deze havenstad begon ook de carrière van The Beatles.

Naast Chatelin en Brunings speelt ook Boyd Brostowski (ex Buffoons) al bijna 40 jaar de drums. Louis Drabe is al meer dan een decennium de bassist/zanger bij de band. Niemand minder dan Chris Latul speelt sologitaar. Hij is de schrijver van de grote hit 'Arumbai', toen hij nog bij de populaire band "Massada" speelde.

Chards
De bekende regionale band Chards speelt bekende en swingende country en pop hits uit de 50-er, 60-er, 70-er en 80-er jaren en staat onder leiding van Albert van Prehn. Ook hij een oude rot in het vak. Ooit stond Van Prehn samen met de Tielman Brothers en The Crazy Rockers op de bühne. Net als Eddy, speelt ook hij die typische Indische riff gitaar.

Smooth Operators (Tribute 2 Sade)
Smooth Operators brengt een ode aan de tijdloze muziek van Sade, één van de beste Britse bands uit de jaren tachtig. Sade produceerde veel hits, zoals 'When am I gonna make a living', 'Sweetest Taboo', 'Hang on to your love' en natuurlijk 'Smooth Operator'.

Garret Adrian Productions
De popavond in Everdingen wordt georganiseerd door Garret Adrian Productions. Het is een jong en dynamisch artistiek multimediabedrijf, dat wordt gerund door oud-Vianees Gerrit Versluis. "Ons productiebedijf is gericht op de dansbare soul- en discomuziek van de jaren 60, 70, 80 en vroege jaren 90. Naast de dansbare popmuziek van voorheen, besteden we ook aandacht aan authentieke muziekstijlen zoals latin, gipsy jazz, cajun & zydeco, reggae en ska, klezmer en flamenco."

Op diverse locaties in het land worden onder de naam 'd'Ouwe Beat' evenementen georganiseerd die veelal gericht zijn op de (pak 'm beet) 35-plusser. Gerrit Versluis: "We willen een ode brengen aan de fantastische muziek van voorheen en daarmee tevens een statement maken en ageren tegen het gebrek voor deze muziekliefhebbers aan vaste uitgaansgelegenheden voor personen met een bouwjaar van voor 1980."

Kaarten
Het feest in Everdingen begint om 17:00 uur, de deur is open vanaf 16:00 uur. In de voorverkoop kosten kaarten 15 euro per persoon (standaardticket), aan de deur 20 euro. Er zijn bij het dorpshuis van Everdingen voldoende parkeerplaatsen.

Meer informatie via: www.garretadrianproductions.com

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden