Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hertenkamp Vianen krijgt meeste stemmen bij Rabobank-actie

Algemeen 730 keer gelezen

VIANEN • De leden van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden schenken 431,79 euro aan Stichting Hertenkamp Vianen. Tijdens de Rabobank Clubkas Campagne kreeg deze stichting de meeste stemmen van alle deelnemende clubs uit de gemeente Vianen. 

Peter Lindenberg, lid van de ledenraad van de bank, overhandigde de cheque op maandag 16 april aan Wim Bekenkamp, assistent beheerder van het hertenkamp. In de hele regio waar de bank actief is deden 544 clubs mee. In april mochten de leden stemmen op 5 van de 544 deelnemende clubs en zo beslissen welke bijdrage elke club krijgt.

Mestbak
Dominic Leijten is penningmeester van het bestuur van de Stichting Hertenkamp Vianen. Hij vertelt dat ze de bijdrage van de Clubkas Campagne goed kunnen gebruiken voor een nieuwe mestbak: "De huidige mestbak is kapot en moet vervangen worden door een moderner exemplaar. We willen een betonnen mestbak zodat de gifstoffen uit de mest niet de grond in gaan." De penningmeester verwacht dat de klus voor het einde van het jaar gereed zal zijn.

Het hertenkamp draait op 22 vrijwilligers, waarvan twee beheerders. Zij coördineren al het vrijwilligerswerk en doen ook zelf hand- en spandiensten. Dat is hard nodig legt Leijten uit: "Neem de mestbak, deze wordt in de fabriek gemaakt, maar moet ter plekke afgewerkt worden. Dat doen onze vrijwilligers, zo blijven de kosten beheersbaar."

10.000 bezoekers
Elk jaar ontvangt de stichting zo'n 10.000 bezoekers in het hertenkamp. Bestuurslid Wim Hermans vertelt: 'Er gaat geen dag voorbij of er komen ouders en kinderen langs. Zeker in deze periode, met de pasgeboren lammetjes en geitjes. En straks in mei komen de bezoekers af op het schapenscheren. De exacte datum weten we nog niet, want dat hangt af van het weer en het beste moment waarop de schapen geschoren kunnen worden. We informeren onze bezoekers hierover via Facebook.'

"Het draagvlak voor het hertenkamp is groot in Vianen", merkt Hermans op. "We kunnen gelukkig rekenen op de steun van veel donateurs. Ons grote bereik via Facebook heeft ons goed geholpen bij de Rabobank Clubkas Campagne. Met een mooi resultaat als gevolg." 

Top tien
De top tien van de Rabobank Clubkas Campagne met de meeste stemmen in Vianen bestaat verder uit: De Zonnebloem afdeling Vianen (€ 388,99), Dorpsvereniging Schoonrewoerd (€ 337,63), Paardenmarkt Vianen (€ 329,07), Stedelijk Museum Vianen (€ 316,23), SC Everstein (€ 311,95), Oranjevereniging Schoonrewoerd (€ 296,97), Bosbaanvereniging IJsvereniging Vianen (€ 292,69), De ouderenreis (€ 264,87), Toneelroute Vianen (€ 260,59), Ouderenkontakt Schoonrewoerd (€ 260,59).

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden