VIKO wint matige wedstrijd bij De Eemvogels

Sport 261 keer gelezen

SOEST/VIANEN • Voor de korfballers van VIKO stond zaterdag de uitwedstrijd bij De Eemvogels op het programma. VIKO staat na acht wedstrijden ongeslagen bovenaan, de ploeg uit Soest bezet de een-na-laatste plek.

De eerdere ontmoeting dat seizoen werd relatief makkelijk gewonnen, voor de wedstrijd vandaag werd hetzelfde scenario verwacht.

Vlot uit de startblokken
VIKO schoot vlot uit de startblokken. Via doelpunten van Vikash Mahadew Missier en Jeffrey Vlietstra stond snel een 0-4 voorsprong op het scorebord. De Eemvogels knokte echter terug en werd hierbij geholpen door de matige verdediging van VIKO. Via drie schoten werd de aansluitingstreffer gemaakt. Teken voor de Vianezen om weer even aan te zetten en de marge van vier doelpunten te herstellen.

VIKO was duidelijk de sterkere ploeg, maar verzuimde dit overwicht uit te drukken in de score. De kansen werden gecreëerd, maar de afronding liet het hier en daar afweten. De thuisploeg kon op deze manier enigszins bij blijven. Om en om scorend werd de rust bereikt met een stand van 8-11.

Korte schoten
De score in de tweede helft werd wederom geopend door VIKO. Korte schoten van Jorien Elbertsen en Rules Buitelaar zorgden voor een marge van vijf doelpunten. Het spelbeeld uit de eerste helft herhaalde zich. De Eemvogels bleef op afstand, maar het lukte de Vianezen niet om deze groter te maken.

Bij 12-16 leek het verzet eindelijk gebroken, twee schoten en een doorloopbal van VIKO zorgen voor het eerst voor een gat van zeven doelpunten. De thuisploeg probeerde nog wat terug te doen, maar VIKO had een beslissend gat geslagen. In het resterende deel van de wedstrijd kregen reserves Niels de Jong, Rick Heijnen en Maik van Kouterik nog speelminuten. Eindstand: 17-24.

Thuisduel
De volgende wedstrijd van aankomende zaterdag is een thuisduel tegen Midlandia. De ploeg uit Bunnik heeft slechts één overwinning weten te boeken en bezet de laatste plaats. De uitwedstrijd werd overtuigend gewonnen door VIKO, de Vianezen zullen naar verwachting de kampioenskoers door kunnen zetten. De wedstrijd begint om 15:30 uur op Sportpark Blankenstein.