Afbeelding

Koning Willem-Alexander plotsklaps in Everdingen

Algemeen 750 keer gelezen

EVERDINGEN • Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag een werkbezoek gebracht aan stichting Vitaal Dorp in Everdingen. De stichting zet zich op verschillende manieren in om het dorp bruisend te houden. 

Dankzij Vitaal Dorp heeft Everdingen een supermarktje, een zorgpunt, een koffiehoek en een bibliotheek. Allemaal gerund door vrijwilligers, mensen met een arbeidsbeperking en deelnemers aan re-integratieprojecten helpen mee om deze voorzieningen te laten draaien.

Zo heeft Vitaal Dorp op landgoed Everstein ook een kas waar groenten worden verbouwd die in de eigen winkel worden verkocht. Ook is er in de kas een atelier waar diverse creatieve activiteiten worden georganiseerd.

Koning Willem-Alexander kreeg tijdens zijn bezoek een rondleiding door de kas, het atelier en de winkel van Vitaal Dorp. In de koffiehoek ontmoette hij deelnemers van de haakclub, die daar elke woensdag bijeen komen. Daarnaast sprak hij met vrijwilligers over hun werkzaamheden voor de stichting en met ouderen over de betekenis van Vitaal Dorp voor henzelf en voor Everdingen.
 
Stichting Vitaal Dorp is een van de vijfentwintig deelnemers aan het nieuwe Oranje Fonds-programma Samen Ouder. Dit programma stimuleert initiatieven die ouderen meer bij de samenleving willen betrekken. 

Bron: www.koninklijkhuis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden