Afbeelding
Foto: Liesbeth Wattimury

Lek en Linge genomineerd voor Verdraagzaamheid Award

Algemeen 161 keer gelezen

CULEMBORG • Scholengemeenschap Lek en Linge in Culemborg is blij verrast met de nominatie voor de Verdraagzaamheid Awards. De school dankt de uitverkiezing aan de actieve bijdrage tijdens de landelijke Week tegen Pesten en doet mee aan de eerste voorronde voor de titel Consulaat van de Verdraagzaamheid 2018.

De verkiezing van Consulaat (voor organisaties) en Consul (voor individuele personen) is een initiatief van het Paleis van de Verdraagzaamheid. Deze stichting heeft als doel initiatieven die de verdraagzaamheid bevorderen voor het voetlicht te brengen. Dat doet ze door het hele jaar (via internet) initiatieven te volgen die op de een of andere manier de verdraagzaamheid bevorderen.

Lek en Linge schaart zich dit jaar ook in het rijtje en is een van de vijf genomineerden voor de eerste van drie voorronden. De school viel op door de actieve rol tijdens de landelijke Week tegen Pesten in september vorig jaar. Die week heet bij Lek en Linge 'Week van de Verdraagzaamheid'. "Wij vinden dat positiever klinken", verklaart directeur-bestuurder Joost van Rijn. "Verdragen is iets actiefs: het kost je wat, maar daarmee geef je ruimte aan anderen. Ik zeg regelmatig tegen zowel leerlingen als medewerkers en mezelf: ga niet voor het gemak van het oordeel, maar voor de moeite van het begrijpen."

De verkiezing kent drie voorronden en een finale. Voor allebei de titels zijn vijf finaleplaatsen. Drie finaleplaatsen voor de winnaars van de drie voorronden, de overige twee voor de kandidaten met de meeste stemmen. Het publiek bepaalt door te stemmen wie in de finale komt. Ook de uiteindelijke winnaars worden door publieksstemming aangewezen. Dat gebeurt in oktober. Stemmen kan hier

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden