• Het eerste damesteam van Servia.
• Het eerste damesteam van Servia. Foto: Aangeleverd

Wisselend Servia knokt zich langs Bevoc

Sport 232 keer gelezen

VIANEN • De volleybaldames van Servia wonnen zaterdag in eigen huis met 3-2 van het eerste damesteam van Bevoc.

Servia startte sterk. Spelverdeler Mariska van de Wiel werd goed aangespeeld en kon haar aanvallers makkelijk bedienen: 25-17. In de tweede set lukte het Servia niet om door de verdediging van Bevoc te breken: 19-25.

Set drie was volledig in handen van Servia. Dat kwam mede dankzij de frisse wind van spelverder Sarah Peek en diagonaal Nienke Hendriks: 25-15.

Servia was het ritme kwijt in de vierde set. Het team kwam op een 0-8 achterstand. Bij een tussenstand van 11-20 werd spelverdeelster Mariska van de Wal weer ingebracht. Servia herpakte zich, maar het was te laat: 17-25.

Door de positieve energie, startte Servia met lef aan de vijfde, beslissende set. Met een goede servicereeks van Lisanne van Verseveld en Yvonne Verburg werd de set en de wedstrijd binnengesleept:15-10.

Aanstaande maandag staat opnieuw Bevoc op het programma. Ditmaal een bekerwedstrijd om 19.45 uur, weer in eigen  huis.