• Locatiedirecteur Laurien Scheffers tijdens haar openingsspeech.
• Locatiedirecteur Laurien Scheffers tijdens haar openingsspeech. (Foto: Dick Aanen)

Oosterlicht College groter, maar nog net zo knus

  •   609 keer gelezen

VIANEN • Onder grote belangstelling vond vrijdagmiddag de officiële opening plaats van de uitbreiding van het Oosterlicht College in Vianen. Het scholencomplex is vergroot van 25 naar 33 lokalen, wat neerkomt op 2725 extra vierkante meter.

De uitbreiding was hard nodig, want het schoolgebouw aan het Slijk was veel te krap geworden voor het groeiend aantal leerlingen.

"Jarenlang trok er een hele colonne van leerlingen door de wijk", vertelde locatiedirecteur Laurien Scheffers in haar openingsspeech. "We verbleven in de Wiekslag, we kregen dramalessen in Helsdingen. Er werd ruimte gehuurd in De Voorhof en we waren zelfs te gast bij Van de Valk. Aan die karavaan is een einde gekomen. We kunnen eindelijk in dit prachtige gebouw huizen."

Eisen en wensen
Voordat het hele bouwproces losbarstte had de school een flink aantal eisen en wensen op papier gezet. Scheffers: "Uiteindelijk heeft het architectenbureau er een prachtig plan van gemaakt. Het is geworden zoals het nu is. Het voldoet aan al onze wensen en eisen. Het is een gebouw waar leerlingen zichzelf kunnen zijn en waar collega's zichzelf mogen en kunnen zijn."

Het ontwerp van het nieuwe gedeelte sluit naadloos aan bij het oude gebouw. Vooral de volledig op de praktijk ingerichte lokalen voor de vmbo-richtingen Economie & Ondernemen, Zorg & Welzijn, Horeca, Bakkerij & Recreatie vallen meteen in het oog. Ook is de school trots op het nieuwe dramalokaal en de muziekstudio.

Stille ruimtes
Tussen de lokalen zijn stille ruimtes gekomen. De schoollokalen zijn volledig ingericht op het gebruik van moderne apparatuur zoals de laptop. In een apart lokaal kunnen voor veel leerlingen tegelijkertijd digitale examens worden afgenomen. 

Er zijn ook meer plekjes om even rustig te zitten of te studeren. Laurien Scheffers: "De leerlingen wilden ook meer gelegenheid om elkaar te ontmoeten." Daar is volgens Scheffers aan voldaan door het ruime binnen- en bovenplein. "Deze ontmoetingsplekken zijn het hart van onze school." Een groot voordeel van de uitbreiding is dat leerlingen uit de boven- en onderbouw weer samen kunnen pauzeren, wat jarenlang onmogelijk was.

Transparant
Het gebouw is nog steeds heel transparant, vindt Scheffers: "Het is heel fris, heel kleurrijk." En heel belangrijk voor iedereen: de zogenaamde 'stadsmuur' van de school is behouden gebleven. "En ook de spiegel is er nog steeds. Dat zijn belangrijke symbolen voor ons."

Marjo van Andel
Redacteur van Het Kontakt Land van Heusden & Altena
Volg @MarjovAndel op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }