• Juny en Jeroen hebben het vooral druk in de werkplaats.
• Juny en Jeroen hebben het vooral druk in de werkplaats. (Foto: Peter Verbeek )

Jeroen Jansen neemt Dokman Tweewielers over

  •   1849 keer gelezen

VIANEN • Hoewel de naam Dokman nog steeds op de etalageruiten staat is Jeroen Jansen sinds 1 juli de eigenaar van de tweewielerzaak aan de Burgemeester Jonkheer Hoeufftlaan.

"De belettering aan de buitenkant moet nog worden aangepast, maar binnen is het volledig Jansen Tweewielers", vertelt Jeroen Jansen. "Na de overname vond ik het belangrijker om de klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Maar als de zaak eind september officieel wordt geopend is ook dat allemaal geregeld".

Werkplaats
Met zijn 25 jaar is Jeroen zowel een heel jonge ondernemer als iemand die heel bewust voor het vak heeft gekozen. De Culemborger woonde in dezelfde straat als Dokman en al op jonge leeftijd was hij vaak in de werkplaats te vinden. Als leerling van het Koningin Wilhelmina Collega liep hij een half jaar stage bij een andere rijwielzaak in Culemborg. "Dat is me prima bevallen. Ik werk graag met mijn handen en genoot van het contact met de klanten. Na het KWC heb ik in Den Bosch een vierjarige opleiding gedaan, met techniek en management als hoofdvakken. Toen ik de diploma's op zak had vond ik me als 20-jarige nog te jong en te onervaren om zelf een zaak te beginnen. Daarom ben ik daarna vier jaar bij twee verschillende werkgevers in dienst geweest."

De fietsbranche kampt met een tekort aan vakbekwaam personeel. Joop Dokman, die vijf jaar geleden in Vianen een filiaal opende, kreeg daar ook mee te maken. Bedrijfsleider Nick Ariaans liet eind vorig jaar weten dat hij iets anders wilde gaan doen. Dokman heeft naar een vervanger gezocht en toen dat niet lukte besloot hij te stoppen in Vianen. "Veel fietszaken met nevenvestigingen stoten de filialen af en richten zich uitsluitend op de hoofdvestiging", weet Jeroen Jansen. "Liever één zaak die goed draait dan twee of drie waar het behelpen is. De werkplaats waar ik ooit ben begonnen werd geleid door Juny Concincion. Hij is eigenlijk mijn leermeester geweest. We zijn in de branche onze eigen weg gegaan, maar hebben altijd een goed contact gehouden. Eind vorig jaar liet Johnny doorschemeren met mij een zaak te willen hebben. Joop Dokman en ik hebben in februari met elkaar gesproken. Toen bleek dat we grotendeels dezelfde visie hebben is de overname snel en soepel tot stand gekomen."

Jansen Tweewielers richt zich op de verkoop, reparatie en onderhoud van alle soorten fietsen. Om met name tegemoet te komen aan de grote vraag naar E-bikes en speed pedelecs heeft hij de merken Batavus en Qwic toegevoegd aan het toch al royale gamma. Daarnaast heeft de klant meer keuze uit accessoires, vooral uit fietstassen, kinderzitjes en zadels.

Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }