Leerlingen De Voorhof komen spelletjes doen in Hof van Batenstein

  •   247 keer gelezen

VIANEN • Leerlingen van groep 6 van basisschool De Voorhof uit Vianen kwamen donderdagochtend langs bij Hof van Batenstein om spelletjes te spelen met de bewoners. Deze spelletjesochtend was georganiseerd vanwege een bijzondere samenwerking die ZorgSpectrum en De Voorhof begin dit schooljaar zijn aangegaan.

Komende jaren vinden er structureel ontmoetingen plaats tussen leerlingen van groep 6 en bewoners van Hof van Batenstein. Het doel hiervan is jong en oud verbinden om ván en mét elkaar te leren. Bij de eerste ontmoeting hebben de kinderen en de ouderen met elkaar Valentijnskaarten gemaakt. Donderdagochtend was er een spelletjesochtend.

De leerlingen hadden spelletjes meegenomen van thuis. Ze speelden samen met de bewoners onder meer ganzenbord, pesten en pim pam pet. "Iedereen heeft genoten en de kinderen waren erg zorgzaam naar de mensen toe. Soms moesten ze het spel een paar keer uitleggen, maar iedere bewoner had de hele tijd een glimlach van oor tot oor", vertelt Stephanie de Man, medewerker Welzijn en activering bij ZorgSpectrum. 

Na afloop kregen de kinderen nog een zakje snoep mee. Het was een zeer geslaagde spelletjesochtend. De volgende ontmoeting vindt plaats bij De Voorhof. Dan mag een aantal bewoners kijken bij de generale repetitie van de eindmusical van groep 8. 
 

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }