Foto: Ramon Oost

DOS-turnster Karlijn Bergevoet districtskampioen

  •   100 keer gelezen

AMSTERDAM/TILBURG • DOS turnster Karlijn Bergevoet heeft afgelopen zaterdag in Amsterdam de titel districtskampioen bij de pupil 1, D2 op haar naam geschreven.

De 9-jarige Bergevoet begon zeer goed aan dit kampioenschap met een hoge score op brug. Ook de nette uitvoering van haar vloeroefening werd door de jury gewaardeerd. Met een ruime marge op de nummer twee pakte Bergevoet het goud. In dezelfde categorie werd Fleur Doeve 22e o.a. door een val van de balk.

Zilver
Bij de pupil 2, D2 kwamen drie turnsters van DOS in actie. Lisa Nieboer en Lieve Bruinenberg konden hun goede vorm van dit seizoen voortzetten in deze strijd met Noord-Holland. Nieboer viel op met goede oefeningen op sprong en vloer en pakte zilver. De 5e plaats van Bruinenberg werd ook nog beloond met een medaille. Laure Raes viel van de balk en werd 22e.
Bij de instap D1 turnde Emily Keizer goede oefeningen op balk en vloer. Zij werd 6e en clubgenootje Jill Geerlings 17e.

NK Tilburg
Suzanne Barzilay maakte dit weekend haar opwachting tijdens de meerkampfinale en toestelfinales in Tilburg. Barzilay maakte zaterdag tijdens de meerkamp een goede indruk op brug en vloer maar een val met de opsprong op de balk bracht haar naar plaats 10 in het eindklassement.
Bij de toestelfinales kwam zij slechts 0,05 punten tekort voor een podiumplaats op het onderdeel vloer. Zij werd 4e en haar brugoefening was goed voor plaats 6.

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }