Foto: aangeleverd

Ralf Krämer volgt Josien de Jonge op als voorzitter van Viaanse historische vereniging

  •   333 keer gelezen

VIANEN • Ralf Krämer is de nieuwe voorzitter van historische vereniging Het Land van Brederode. Josien de Jonge-Verduin heeft tijdens de algemene ledenvergadering haar functie als voorzitter neergelegd.

De Jonge was sinds 2011 voorzitter en ze heeft de vereniging door roerige tijden geleid. Zo waren er de populaire cursussen Vianologie, maar ook de bouw op historische grond bij Blauwpoort, het verzet tegen het door de historici verfoeide bruggetje over de stadsgracht en het herstel van de beschadigde Hofpoort.

Opgeleid in de kunstgeschiedenis én als dochter van een van de oprichters van de historische vereniging, was de bescherming en het uitdragen van historisch Vianen haar op het lijf geschreven. Josien zal zich, als bestuurslid van Het Land van Brederode, dan ook blijven inzetten voor de vereniging.

Als opvolger van De Jonge is Ralf Krämer benoemd. Van huis uit is Krämer historicus, hij was tot 2012 docent geschiedenis en staatsinrichting. "Een prachtig beroep", noemde hij dat. "Jonge mensen begeleiden en ze historisch inzicht geven, waarmee ze onze snel veranderende samenleving duiden." Tot aan zijn verhuizing naar Vianen in 2017 was Krämer actief als raadslid van de toenmalige gemeente Zederik. In de periode van 2006 tot 2014 was hij wethouder, met onder andere - hoe kan het anders - cultuur in zijn pakket. Met de komst van Krämer als voorzitter heeft de historische vereniging Het Land van Brederode dus een ervaren historicus en bestuurder in huis gehaald.

Janneke Kok
Redactiecoördinator van Het Kontakt Leerdam en Het Kontakt Vianen
Volg @JannekeKok op twitter >
Elke donderdag het Vianen per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }