<p>De sculptuur van corsoclub Tiel wordt ingezet voor de jaarlijkse lampjesactie van Ziekenhuis Rivierenland.</p>

De sculptuur van corsoclub Tiel wordt ingezet voor de jaarlijkse lampjesactie van Ziekenhuis Rivierenland.

(Foto: aangeleverd)

Corsoclub Tiel heeft hart voor patiënten ziekenhuis

  •   keer gelezen

TIEL • De sculptuur van corsoclub Tiel, die was bedoeld voor het alternatief van het Fruitcorso, wordt dit jaar ingezet voor de jaarlijkse lampjesactie van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel. 


Bij het annuleren van het alternatieve evenement, de Betuwse Oogstweek, was de staalconstructie al zóver gevorderd, dat een ander plan werd bedacht. De corsoclub besloot de sculptuur af te bouwen en in te zetten voor deze actie. Ditmaal gaat de opbrengst naar een plan om extra comfortabele stoelen in te zetten bij het herstel van patiënten. Patiënten kunnen in zo’n stoel doorgaans veel langer zitten. 

Comfort en herstel
“Zo’n extra comfortabele stoel kost enorm veel geld, maar we hopen daarbij niet alleen comfort te ondersteunen, maar ook het herstel”, aldus Mariëlle Wahlbrinck-Donker namens de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland.
De lampjesactie bestaat al jaren en is een begrip in het rivierenland. De wagen is vanaf volgende week vrijdag te zien bij de ingang van het ziekenhuis en is fraai verlicht. De uitbeelding bestaat uit twee handen, die een hart vormen. Het is de tiende keer dat het Fruitcorso deze actie ondersteunt.

Idee
“We waren al flink gevorderd met bouwen, toen het fruitsculpturenfestival niet doorging”, vertelt voorzitter Corné van Beem van corsoclub Tiel. “We zagen in Culemborg en Maas & Waal mooie dingen ontstaan en dachten: wij gaan ook door. Toen kwam meteen het idee om het te gaan koppelen aan de lampjesactie. Het ziekenhuis reageerde enthousiast. En wij vinden het mooi om op die manier een bijdrage te leveren.”

Uitgedaagd
Uit onderzoek blijkt dat de opgenomen patiënten meer dan tachtig procent van de dag in bed liggen, zonder medische aanleiding. Vooral bij ouderen wordt hierdoor al na een paar dagen een vermindering van spierkracht en conditie gemeten. De wens is bij ieder bed een comfortabele stoel te plaatsen, waardoor patiënten uitgedaagd worden meer uit bed te zijn.

De lampjesactie begint op vrijdag 3 december en duurt tot 1 maart. Voor 5 euro per lampje kan het goede doel, comfortabele stoelen voor patiënten, worden gesteund.

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten