<p>Halloween is zo langzamerhand ook in Nederland populair.</p>

Halloween is zo langzamerhand ook in Nederland populair.

(Foto: alexraths/123RF)

Halloween: griezelen in de binnenstad

  •   keer gelezen

TIEL • Ondernemers in het Tielse centrum organiseren op donderdag 28 oktober van 16.00 tot 21.00 uur de Halloween Spookspeurtocht. Kinderen kunnen op hun áller-engst verkleed meedoen. Zij kunnen met ‘trick or treat’ terecht bij de deelnemende winkeliers, waar ze een letter krijgen. De letters moeten op een formulier in een vakje worden gezet. Als de letters compleet zijn, dan vormen deze een zin. 


De spooktocht kan onder begeleiding van een volwassene de hele avond worden gelopen. Meer informatie is te vinden op www.winkelenintiel.nl. Een tijdens de spooktocht gemaakte griezelfoto kan worden gemaild naar secretariaat@hartvantiel.nl of openbaar worden gedeeld met #halloweenspookspeurtochttiel. Wellicht levert het een middag ‘glowgolf’ in Tiel voor vier personen op.

Samenwerking Muziektheater Elstars
Voor een extra griezelig tintje aan de tocht loopt een aantal leden van Muziektheater Elstars door de winkelstraten als heks, zombie of spook. De Elstars houden rekening met de leeftijd van de kinderen, zodat ze nog wel een goede nachtrust hebben.

Het antwoordformulier is af te halen bij één van de deelnemende winkels of horeca en is te downloaden via www.winkelenintiel.nl. Op deze site staat ook een overzicht van de deelnemers. Het ingevulde antwoordformulier kan worden ingeleverd bij Grandcafé Hart van de Betuwe, waar de kinderen een griezelig cadeautje krijgen. 

Rob Zantinge
Redacteur
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten