Keeper Michel Sprong plaats de bal naast het doel
Keeper Michel Sprong plaats de bal naast het doel Foto: Theo van Dam

Focus ‘07 verliest eervol van Zuidvogels

Algemeen 242 keer gelezen

Er was weinig van klasseverschil te merken bij de bekerwedstrijd tussen Focus ’07 als derde klasser tegen eerste klasser Zuidvogels. Vooral in de eerste helft hield men goed stand mede door goed keeperswerk van Michel Sprong. Bovendien kreeg Silas Salakory een grote mogelijkheid om te scoren. Tot aan de rust bleef het 0-0.

CULEMBORG - Na rust werd er pas gescoord. Focus’07 voetbalde uitstekend mee en was in het begin van de 2e helft zelfs de bovenliggende partij.
In de 53e minuut werd het zelfs 1-0 door een doelpunt van Joey Hoffmans. Dit doelpunt kwam tot stand door een goed ingestudeerde vrije trap samen met Nick van der Horst.
Dit lieten de Zuidvogels niet over hun kant gaan en de aanval werd door hen opgezocht. Wederom waren er twee schitterende reddingen van Michel Sprong hielden nog altijd de 0.
Een kwartier voor tijd was het toch de 1-1 die viel uit een hoekschop van de Huizenaren. Snel gevolgd door 1-2 in de 78e minuut, wederom uit een kopbal.
Focus’07 probeerde nog wel maar had veel krachten verspeeld. Dat De Zuidvogels er in blessuretijd nog 1-3 van maakt was alleen voor de statistieken.
De mannen van Raymond Graanoogst konden met opgeheven hoofd het veld verlaten na deze knappe vertoning tegen een 1e klasser!