Leerlingen Pantarijn doen mee met School & Jobs

  •   keer gelezen

Net als voorgaande jaren hebben de leerlingen van RSG Pantarijn Kesteren weer mee gedaan met School & Jobs. Ruim 250 leerlingen van het Helicon, het VLC en dus RSG Pantarijn Kesteren hebben in de Betuwe en de Veluwe een aantal bedrijven bezocht.


Kesteren - Om de juiste keuze te maken in je loopbaan, is het belangrijk om te weten wat je kunt en waar je interesses liggen. Om leerlingen daarbij te helpen, hebben de leerlingen van klas 4 MAVO een aantal bedrijven bezocht.

De leerlingen bereiden zich voor op school, waarbij ze zich helemaal inlezen in het te bezoeken bedrijf. Op deze manier komen ze erachter welke beroepen er allemaal schuil gaan achter de voordeur van een bedrijf. Daarnaast bereiden ze een aantal vragen voor, zodat ze tijdens het bedrijfsbezoek van alles over het beroep van hun keuze komen te weten

Het groepje leerlingen dat ik mocht begeleiden heeft een makelaarskantoor in Ochten bezocht. Ze werden daar vriendelijk ontvangen en kregen uitleg over wat het vak van makelaar inhoudt. Daarnaast hebben zij nog een aantal vragen gesteld. Ze hebben op deze manier weer een goed beeld gekregen van alle beroepen die je achter de voordeur van een Makelaarskantoor kunt tegenkomen.

De bedrijfsbezoeken, de stage en de loopbaanbegeleiding tijdens het Pantarijnuur dragen er toe bij dat de leerlingen een weloverwogen keuze kunnen maken voor hun vervolgstap na het VMBO.

De leerlingen waren enthousiast, dus het was weer een geslaagde dag.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten