Fietsers en lopers, overal onderweg toegejuicht met in het midden Urmila, anno juni 2018.
Fietsers en lopers, overal onderweg toegejuicht met in het midden Urmila, anno juni 2018. (Foto: )

Roparun: team 108 op de voet gevolgd

  •   keer gelezen

We volgen team 108 in hun aanloop naar de Roparun. Zij doen voor de vierde keer mee. In een estafette rennen zij van Hamburg naar Parijs in het Pinksterweekend in juni 2019. Initiatiefneemster Urmila ter Wielen vertelt wat daar zoal aan vooraf gaat.


Door Marjon de Lange

Tiel - “We zijn een team van maar liefst 23 man, allemaal uit onze regio, Tiel, Maurik, Lienden, Rhenen, Culemborg”, vertelt Urmila, “niet alleen hardlopers, maar ook alle vormen van begeleiding die je maar bedenken kan, zoals fietsers, EHBO’ers, chauffeurs enzovoorts. We zijn de eerste twee keer vanaf Parijs vertrokken en vorig jaar ook vanaf Hamburg, omdat er enorm veel animo voor de run was is sinds 2012 Hamburg erbij gekomen als startpunt. Iedereen finisht op de Coolsingel in Rotterdam. Dat is een enorme happening”, vervolgt Urmila, “maar ook heel emotioneel, je hoopt toch dat iedereen van het team de eindstreep haalt, we zijn een soort familie. Maar ook het weerzien met je gezin of familie is bijzonder.”

Voorbereiding

Het spreekt voor zich dat zo’n barre tocht een goede voorbereiding eist. Niet alleen wat betreft training en sportieve prestatie. De Roparun heeft een bijzonder doel. De teams geven geld voor het goede doel. Het hoofddoel van de Roparun is namelijk geld inzamelen om projecten te financieren die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. “We zijn al volop bezig”, gaat Urmila verder, “binnen ons team zijn werkgroepen gevormd, we gaan iedere maand tot en met juni 2019 een activiteit houden waarvan de opbrengst voor de Roparun is. In oktober hadden we een stamppotten-buffet, begin deze maand een high-tea en nu wordt er gewerkt aan de Oliebollenrun, een hardloopwedstrijd op 30 december. Mét hulp van JCI de Betuwe.” (Organisatie voor jonge ondernemers uit de regio-red.)

Persoonlijke motivatie

“Iedereen kent wel iemand met dé ziekte”, zegt Urmila ernstig. Zij verloor haar moeder op 62-jarige leeftijd aan longkanker. “Ik doe dit ter nagedachtenis aan haar. 2019 wordt extra bijzonder, we finishen namelijk op 10 juni in Rotterdam, dat is de verjaardag van mijn moeder.” Haar broer loopt ook mee en haar zus zit in de organisatie. “Zonder haar zou ik het niet redden”, lacht Urmila. “Maar dat geldt natuurlijk ook voor onze sponsoren. We streven ernaar dat al het geld dat we ontvangen rechtstreeks naar de Roparun gaat en dat we nergens voor hoeven te betalen.” Vorig jaar lukte dat aardig. “We hadden maar liefst 20.000 euro, daar willen we dit jaar natuurlijk overheen.’’

Vervolgacties

Wij gaan team 108 tot aan de finish volgen zodat iedereen met hen mee kan meelezen. Volgend jaar is er bijvoorbeeld een pub-quiz, spinningmarathon en een sponsordiner. “We zijn niet het enige team in onze regio hoor”, benadrukt Urmilla, “er zijn hier vier Roparun-teams actief, allemaal met hetzelfde goede doel!”

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten