TEC-voorzitter Robert Langenbach met John van Zweden. Met zijn fascinerende verhaal boeide John van Zweden zijn publiek van begin tot eind.
TEC-voorzitter Robert Langenbach met John van Zweden. Met zijn fascinerende verhaal boeide John van Zweden zijn publiek van begin tot eind. (Foto: )

Inspiratievolle avond met sponsoren TEC

  •   keer gelezen

John van Zwedensprak onlangs tijdens het eerste Sponsor Event van TEC het publiek toe. Het event was een groot succes. De opkomst was goed en met zijn fascinerende verhaal boeide John van Zweden zijn publiek van begin tot eind.


Tiel - Het bevlogen verhaal dat John van Zweden klinkt als een mooi jongensboek. Op zijn 16e wordt hij tijdens een voetbaltrip naar Londen verliefd op Swansea. Als hij van school de opdracht krijgt een brief in het Engels te schrijven, schrijft hij een brief naar Swansea City en stuurt deze ook echt op.

Tot zijn grote verbazing krijgt hij een reactie terug én wordt zijn brief in het clubblad geplaatst. Het is het begin van een mooie relatie tussen John en de voetbalclub. Het contact tussen de club en John blijft en hij ontmoet er David, een van zijn beste vrienden.

Op z’n 20e neemt John de behangwinkel van 80m2 van zijn vader over. De winkel loopt goed. De zaak groeit en met 4 filialen verspreid over de stad gaan de zaken goed.

In 2001 belt vriend David John met de vraag of hij samen met hem en nog een paar supporters de club wil redden. De club bevindt zich in een financiële afgrond waar de (vorige) Australische eigenaar de club in heeft gestort. John twijfelt geen moment. Ze kopen de eigenaar uit en nemen de club over. Het geluk lacht hen en de club weer toe.

De club promoveert, promoveert weer en groeit uit tot een stabiele middenmoter in de Premier League. In het seizoen 2012/2013 wint Swansea City zelfs de League Cup.

Dit unieke verhaal van John van Zweden vormt de basis van de vele mooie anekdotes en inzichten, die hij tijdens het Sponsor Event van TEC met alle aanwezigen deelde.

Na het inspirerende verhaal van John van Zweden namen de Meisjes van de Wijn de aanwezigen mee op een mooie wijnreis tijdens de wijnproeverij die door Bongers werd aangeboden. En konden de aanwezigen ook genieten van de heerlijke hapjes van Theo’s Catering Service.

Daarnaast hadden verschillende andere sponsoren nog gezorgd voor andere lekkere drankjes zoals bier en frisdranken.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten