Ernst van Oort met zijn oorkonde
Ernst van Oort met zijn oorkonde (Foto: Johan Yntema, koorlid)

Ernst van Oort erelid Tiels Mannenkoor

  •   keer gelezen

Tiel - Het Tiels Mannenkoor kwam afgelopen zaterdag. 15 augustus, na lange tijd weer voor het eerst samen. Tijdens deze eerste ontmoeting werd Ernst van Oort wegens bijzondere verdiensten benoemd tot erelid van het Tiels Mannenkoor. 


Ernst van Oort is lid vanaf 1 oktober 1993 en altijd, samen met zijn vrouw Ineke, bijzonder actief geweest binnen de vereniging. Nadat Ernst deze zomer liet weten dat hij om gezondheidsredenen moest stoppen als zingend lid, was dit hét moment om hem te eren voor zijn jarenlange bijzondere inzet. Zo verzorgden Ernst van Oort en zijn vrouw jarenlang de bladmuziek en kleding van het koor, en stond hij altijd vooraan wanneer er iets georganiseerd moest worden. Al die tijd is er geen evenement van het Tiels Mannenkoor geweest waar Ernst niet actief bij betrokken was. Het meer dan verdiende erelidmaatschap werd in bijzijn van zijn vrouw en het hele koor in Achterberg aan hem bekend gemaakt.

Sinds 5 maart jl., was het koor niet meer live samengekomen. Wel volgde ruim de helft van de leden sindsdien repetities online via Zoom en werd doorlopend met alle leden contact onderhouden via 2-wekelijks telefoonrondes. Toen in juni en juli het aantal coronabesmettingen sterk afnam werden voorzichtig weer plannen gemaakt voor een hervatting van de repetities. Ondanks de recente verslechtering is toch besloten om de eerste ontmoeting afgelopen zaterdag in de buitenlucht door te laten gaan. In Achterberg, op het ouderlijke erf van een van de koorleden vond deze plaats. Zo veilig mogelijk door alle veiligheidsvoorschriften die strikt werden opgevolgd en nageleefd. Mooie bijkomstigheid was dat dit alles gebeurde aan de voet en in de schaduw van de 1000 jaar oude lindeboom. De uitgelezen plek voor het koor om haar geliefde lied Der Linderbaum van Frans Schubert te laten klinken. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten