<p>De Ochtense zangeres Marlane heeft haar nieuwe single de hitparade van Sterren.nl ingezongen.&nbsp;</p>

De Ochtense zangeres Marlane heeft haar nieuwe single de hitparade van Sterren.nl ingezongen. 

(Foto: Arno voor de Poorte)

Nieuwe single van Ochtense Marlane

  •   keer gelezen

Met haar nieuwe single bestormt de bekende zangers Marlane (25) opnieuw de hitlijsten. De nieuwste hit ‘Wat ben ik gek op jou’ staat in de Sterren 25 van Sterren.nl. “Ik sta toch maar mooi tussen Tino Martin, Suzan & Freek en Miss Montreal.”


Ochten - Marlane vertelt dat de titel van haar nieuwe single ‘nog wel een dingetje’ was. “Meestal haal je die letterlijk uit het refrein. Daar zit de regel - Wat mag ik met je doen? - in. Dat vond ik toch net wat te pikant. Vandaar dat ik ervoor gekozen heb om er ‘Wat ben ik gek op jou’ van te maken.” Ze vindt het grappig hoe het nummer op haar pad is gekomen. “Frans Duijts belde me en zei dat ie een nummer voor me had. Ik riep meteen: ‘Nou, kom maar door’. We hebben het in de studio van Manfred Jongenelis in Etten-Leur opgenomen. De tekst is van Colin en Tom Peters van Energy, mijn platenmaatschappij.”

The Voice of Holland

De naamsbekendheid van Marlane is, zoals ze zelf zegt, als een bom ontploft na haar optreden in The Voice tijdens het najaar van 2019. “Dat heeft het me zeker gebracht. Ook een extra boost voor mijn zelfvertrouwen. Zo’n ervaring maakt je op alle vlakken sterker. Het heeft me ook de bevestiging gegeven dat ik op de goede weg was. Als je daar staat, dan kun je wel wat.” Nuchter als ze is, gaat ze verder niet naast haar schoenen lopen door de toegenomen roem. “Ik pak gewoon nog steeds alles aan. Natuurlijk is er door de maatregelen en richtlijnen rondom de coronacrisis veel veranderd. Ik had na het bereiken van de battles in The Voice heel veel aanvragen voor optredens. COVID-19 stak daar helaas een stokje voor.” In één keer stond ook voor haar alles in met een klap boem, stil. “Ik heb nog wel een paar optredens gedaan binnen de geldende regels: een bruiloft, een verjaardagsfeest en een optreden in een kroeg. Na een optreden denk ik ‘Wat heerlijk en apart om zo te zingen’.” De Ochtense zangeres heeft honger naar het echte werk: weer optreden voor volle zalen en gevulde feesttenten. “Ik mis het ontzettend. Ik zat in een strak ritme. Dat viel helemaal weg. Ik kan daar heel slecht tegen, merk ik. Gelukkig gaat mijn ‘gewone’ werk als koerier bij Workerz in Geldermalsen gewoon door. Dat is een groothandel in afbouwartikelen. Daar ben ik ‘one of the guys’.” Deze periode geeft Marlane ook de gelegenheid om zich op andere vlakken te ontwikkelen. “Ik doe nu dingen die ik anders nooit was gaan doen, zoals: piano spelen en pianolessen nemen. Ook breng ik privé veel meer tijd met mijn vriend door. Daar heb ik nu veel meer ruimte voor.”

Creativiteit

In deze bubbel is Team Marlane fanatiek bezig om hun creatieve breinen aan het malen te houden. Er liggen alweer plannen voor een nieuwe single. Of het er van komt om een compleet album uit te brengen blijft nog een beetje onzeker. “Ik heb daar nog geen concrete plannen voor. Ooit wil ik dit wel, zeker voor mezelf, maar nu valt dat nog slecht te overzien. Eerst maar eens genieten van ‘t succes van deze single.”

Arno voor de Poorte

met een mondkapje op zingen lijkt me geen optie

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten