Burgemeester neemt afscheid van Buren

  •   keer gelezen

Burgemeester Jan de Boer neemt na bijna acht jaar afscheid van de gemeente Buren. Hij is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Den Helder. 


Maurik - Woensdag 17 februari vindt het afscheid plaats. De burgemeester neemt tijdens een digitale receptie afscheid van de medewerkers van de gemeente Buren. Ook is er een afscheid voor inwoners, ondernemers en andere organisaties uit de gemeente. Hierna volgt een afscheidsmoment met relaties uit de regio. Ten slotte vindt er een buitengewone raadsvergadering plaats waarin de burgemeester afscheid neemt van het Burense gemeentebestuur. 

Burgervader

Jan de Boer dient Buren sinds mei 2013 als burgervader. Het is zijn eerste functie als burgemeester, eerder was hij wethouder in verschillende gemeenten. Als burgemeester zette hij zich in voor de economische ontwikkeling van de gehele regio. Ook was hij verantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid. Op dit vlak maakte hij zich sterk om ondermijning aan te pakken, waarbij criminelen gebruikmaken van diensten van de bovenwereld. 

De burgemeester heeft zich daarnaast altijd ingezet om met inwoners in verbinding te zijn en reikte elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Ook aan de lintjesregen beleefde hij elk jaar veel plezier. De 51-jarige De Boer heeft zijn werk in Buren met veel plezier gedaan en zal de Betuwe missen. “Na bijna acht jaar ben ik wel weg uit de Betuwe, maar de Betuwe is niet weg uit mij.”

Ambtsketen en voorzittershamer

De gemeenteraad van Den Helder heeft Jan de Boer voorgedragen als burgemeester. Op deze voordracht volgt een benoeming door de koning. Als dit in kannen en kruiken is, wordt hij in de raadsvergadering van 4 maart 2021 als burgemeester van de marinestad geïnstalleerd. 

Aan het einde van de buitengewone raadsvergadering op 17 februari draagt burgemeester De Boer de Burense ambtsketen en voorzittershamer over. In overleg met de Commissaris van de Koning gaat de gemeenteraad op zoek naar een opvolger. 

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten