Aftrap unieke samenwerking tussen kunstenaars en ondernemers

  •   keer gelezen

Vier Hofleveranciers uit Tiel gaan de samenwerking aan met creatieve denkers en makers. Deze ondernemers bieden een podium aan kunstenaars en krijgen er nieuwe perspectieven voor terug: in de vorm van ontwerpen, concepten of productideeën. Een avontuur waarin tradities en innovaties samenkomen!

Aanleiding en opzet project

Hofleveranciers zijn kleine en middelgrote bedrijven met een uitstekende reputatie in hun regio die het Koninklijke Wapen met de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mogen voeren. In Tiel zijn welgeteld zes Hofleveranciers gevestigd. De Stichting Beeldende Kunst Evenementen Stroming Rivierenland greep dit gegeven aan voor een bijzonder experiment.

De stichting wil de connecties tussen het bedrijfsleven en kunstenaars versoepelen, vanuit de overtuiging dat de cultuursector van betekenis is voor onze samenleving en dat creativiteit aanzet tot toekomstbestendige ideeën en ontwikkelingen. De Hofleveranciers werden hiervoor benaderd. Vier ervan formuleerden elk een uitdaging of vraagstuk, waar zij in hun ondernemerschap tegenaan lopen: Modehuis Blijdesteijn, Bakkerij Van Ooijen, Kookwinkel Oostendorp en Van Luijn Natuursteen. Ze bekeken het werk van meerdere kunstenaars, zochten naar een match, legden contact en gingen in gesprek. Daarna begonnen de kunstenaars aan een onderzoek. Zo zijn vier heel verschillende bedrijven met vier heel verschillende kunstenaars aan een verkenning van vier vraagstukken begonnen.

Presentatie denkrichtingen

Als aftrap van dit bijzondere samenwerkingsproject zullen de kunstenaars hun eerste bevindingen en denkrichtingen presenteren aan de hofleverancies en hun genodigden.

Deze aftrap vindt plaats op 30 juni | 20.00 uur | Agnietenhof, Sint Agnietenstraat 2, 4001 NB Tiel


Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten