Feijs van Dam, jeugdspeler van voetbalclub RCL in Leiderdorp kreeg in 2019 kanker. De club organiseerde daarom de Feijs van Dam Toernooi voor KiKa met walking footballteams. Na 5,5 maand behandeling kreeg Feijs te horen dat hij kankervrij was.
Feijs van Dam, jeugdspeler van voetbalclub RCL in Leiderdorp kreeg in 2019 kanker. De club organiseerde daarom de Feijs van Dam Toernooi voor KiKa met walking footballteams. Na 5,5 maand behandeling kreeg Feijs te horen dat hij kankervrij was. (Foto: MOS)

Tielse Molukse ouderen doneren voor KiKa

  •   keer gelezen

De Tielse molukse walking footballgroep Maluku Oldstars Theole Tiel heeft sinds haar bestaan in 2018 aan verscheidene walking footballtoernooien deelgenomen in het land. Steeds werd er een team samengesteld uit de groep ouderen dat nu uit 28 spelers bestaat. 


Tiel - In onder meer Amsterdam, Hoofddorp, Culemborg, Barneveld, Maurik waren de oldstars op toernooien present. Maar niet altijd lukt het een team samen te stellen. Een speciale en bijzonder toernooi was die van de RCL in Leiderdorp(zie foto) dat speciaal voor een goed doel was georganiseerd. 

De opbrengsten waren geheel bestemd voor de landelijk bekende organisatie KiKa die als doelstelling heeft aandacht te schenken aan kinderen met kanker. De Tielse molukse oldstarsgroep nam er toen vorig jaar samen met nog 20 andere ouderenteams er graag aan deel. Het sportieve was leuk omdat je met en tegen andere ouderen voetbalt en met z’n allen een gezellige dag hebt en als ouderen weer nieuwe contacten maakt, maar vooral het goede doel was doorslaggevend om er aan mee te doen. Voor dit jaar 2021 staat in september weer in Leiderdorp eenzelfde toernooi op stapel met hetzelfde doel. 

De molukse oldstars zijn er ook weer voor uitgenodigd, maar kunnen dan helaas niet. Het idee is daarom geopperd vanuit de groep om ondanks dat de groep niet deel kan nemen aan het toernooi samen geld bijelkaar te leggen met individuele bijdrages door de spelers en deze te doen bestemmen voor KiKa. Dat is dan ook gebeurd, met ook bijdrages van enkele niet-spelers en van de shirtsponsor van de oldstars Henk Mahakena van Maluku Design. Begin 2020 namen de Tielse oldstars ook al deel aan een andere goede doel walking footballtoernooi in Tiel zelf, georganiseerd door Wim Metiary. Dat was toen in het kader van ‘Tiel Helpt Maluku’ toen op de Molukken hevige overstromingen waren door enorme zeebevingen, met veel slachtoffers.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier