overhandiging van de cheques van de drie Rotary clubs
overhandiging van de cheques van de drie Rotary clubs (Foto: Freek van Wamel)

Rotary’s omarmen museum Tweestromenland en reikten cheque van € 7.500, uit

  •   keer gelezen

De Rotary’s Tiel-Waalstreek, Wamel Maas en Waal en Wijchen Beuningen Tweestromenland sloegen de handen ineen en steunen samen het Museum Tweestromenland bij de herinrichting van de vaste collectie. 


Op 14 juli overhandigden de voorzitters van de drie Rotary’s ieder een cheque van € 2.500,-  Het bedrag van € 7.500, - wordt gebruikt om het verhaal over het ‘water’ op een eigentijdse manier te vertellen. Hoe voerden de bewoners door de jaren heen strijd tegen het water, hoe leerden zij leven met het water wat leverde het de streek aan ontwikkeling. 

Jacoline Zilverschool vertelde dit verhaal en Hein Molin lichtte de inrichtingsprincipes toe. De aanwezige Rotarians waren enthousiast en verrast over de al vernieuwde eerste kamer ’Prehistorie en Romeinse tijd’ en over de twee tentoonstellingen.

Het museum is heel blij met het vertrouwen van de leden van de drie Rotary’s en werkt hard aan een afwisselend programma om de bezoekers te blijven verrassen. Naast de vaste collectie met de al vernieuwde kamer ‘Prehistorie en Romeinse tijd’ zijn de tentoonstellingen ‘Metamorfose’ en ‘Jodendom in het land van Maas en Waal te zien én kun je op 4 augustus Remy van Kesteren in het museum ontmoeten. https://www.museumtweestromenland.nl/

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten