Informatiebeveiliging in ziekenhuis beloond

  •   keer gelezen

Ziekenhuis Rivierenland heeft als één van de eerste algemene ziekenhuizen de NEN 7510 behaald. Dit betekent dat de informatiebeveiliging van het ziekenhuis goed op orde is. 


Regio - Patiënten kunnen er op vertrouwen dat hun gegevens op een goede en veilige manier verwerkt worden, wat bijdraagt aan de veiligheid en kwaliteit van zorg. ‘Wij zijn zeer trots en we hebben heel veel respect voor wat onze medewerkers naast al het extra werk voor de COVID zorg hebben gerealiseerd’, aldus Marc Hendriks, voorzitter Raad van Bestuur.  

In de zorg maken we steeds meer gebruik van digitale hulpmiddelen en het uitwisselen van data. Denk bijvoorbeeld aan het thuismonitoren van bloeddruk of hartslag door een patiënt, waarbij de arts of verpleegkundige dan in het ziekenhuis de gegevens kan bekijken. Maar ook in de operatiekamer, waar we direct eerder gemaakte CT scans of Radiologiebeelden kunnen inzien tijdens een operatie. Het is zeer belangrijk dat patiënten erop kunnen vertrouwen dat er zorgvuldig met deze informatie wordt omgegaan. En ook voor onze medewerkers geldt dat zij er op moeten kunnen vertrouwen dat de systemen waarmee ze werken betrouwbaar zijn, zodat ze veilige zorg kunnen geven aan de patiënten.  Met het certificaat voor de NEN 7510 laten we zien dat dit in ziekenhuis Rivierenland zo is.   

NEN 7510

De NEN 7510 is een landelijke kwaliteitsnorm voor de zorg, die bepaalt of een organisatie haar informatiebeveiliging goed op orde heeft. Ziekenhuis Rivierenland is een van de eerste algemene ziekenhuizen die deze norm behaalt. De NEN 7510 certificering toont aan dat op een vertrouwelijke, zorgvuldige en adequate manier met medische gegevens wordt omgegaan. Een organisatie die het certificaat krijgt voldoet aan de wettelijke bepalingen voor het omgaan met patiëntgegevens. Om de certificering te verkrijgen is een uitgebreid auditproces nodig, waaronder een uitgebreide audit met gesprekken en bezoeken aan het ziekenhuis.  

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten