Afbeelding

Biljartteam Wennekes naar tweede plaats

Sport 105 keer gelezen

RUMPT • Het Rumptse topbiljartteam van Wennekes is door een 4-2 en 6-0 winst op Dibo The City uit Deventer gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. Carambole D.I.S.C. verloor van De Picardie uit Afferden.

Jim van der Zalm speelde tegen Vincent Veld een zeer sterke partij. In slechts vier beurten met een serie van 178 won hij zijn partij met technisch volmaakt 47/2 anker kaderspel. Lyon Megens trok aan het kortste eind tegen Wiel van Gemert. Ad Koorevaar speelde een tactisch zeer sterke wedstrijd en gaf met prachtig bandenspel in twaalf beurten geen enkele kans aan George Kenter.

Schepje erbovenop
In de tweede ontmoeting deed Wennekes er nog een schepje bovenop. Van der Zalm had iets meer beurten nodig maar was hier ook duidelijk een maatje te groot voor Veldt. Maar dit was ook van toepassing voor Ad Koorevaar, op ervaring en kunde in het bandspel won hij wederom ruim. Lyon Megens leverde dit keer een gedegen winstpartij af. Wennekes staat nu gelijk met de nummer 1 op de ranglijst, maar heeft wel één wedstrijd meer gespeeld.

Carambole D.I.S.C.
Door personele mutaties in het team van Carambole D.I.S.C. werd een beroep gedaan op teamgenoot Edwin Zweers. Voor Zweers was het de eerste deelname voor het topteam uit Rumpt. Zweers kreeg echter een zeer gedreven en in vorm zijnde Micha van Bochum tegen zich.Zowel in de 1e als 2e partij werden weinig beurten gegund aan Zweers.

Frank Vermeulen kwam nog het dichtste bij de winst en verloor zijn eerste partij nipt op 17 caramboles voor de eindstreep tegen Dennis Timmers. Marco Kivits moest opboksen tegen oude wereldkampioen bandstoten Jos Bongers. Kivits kwam in de 1e partij niet aan bod. In het 2e duel kwam hij nog dichtbij met een gelijke stand van 74-75 maar Bongers wist op tijd de deur dicht te doen om de volle winst te pakken.

De volgende thuiswedstrijd is op zaterdag4 april. Dit zal het laatste thuisduel zijn voor beide teams in dit seizoen.

Dick Aanen

Redacteur van Het Kontakt-Culemborgse Courant (+ HK-West Betuwe en HK-Tiel)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden