Logo hetkontakt.nl/leerdam

Rumptse biljartderby eindigt in remise

  •   65 keer gelezen   Sport

RUMPT • De biljartderby tussen de topteams van biljartvereniging De Carambole in Rumpt is geëindigd in remise. DISC BV haalde tegen Wennekes.nl de meeste partijpunten, maar de matchpunten werden gelijkelijk verdeeld. 

Gerrie van Eck mocht het spits afbijten tegen clubgenoot Lyon Megens. Van Eck speelde zijn eerste echt goede partij in de eredivisie. Met maar liefst een serie van 120 maakte hij de partij uit en gaf Megens weinig kans. 

Ian van Krieken kende een slechte start tegen Frank Vermeulen. Het werd een zwaar bevochten strijd die in het voordeel van Vermeulen eindigde. Van Krieken kwam nog sterk terug in de laatste beurt met een serie van 73. Maar dit was niet voldoende om de achterstand goed te maken.

Marco Kivits speelde een sterke en degelijke partij tegen Jim van der Zalm. Kivits speelde zijn partij in 15 beurten uit met constante series van onder andere 18, 17 en 14. 

Tweede omloop
In de 2e omloop startte van Krieken sterk met series van 58 en 26 in beurt 1 en 2. Vermeulen maakte de achterstand toch goed en kwam terug in de 7e beurt voor met 101-100. Van Krieken ging hierna direct uit met een serie van 50.

Marco Kivits won de 2e partij met een klein verschil tegen Jim van der Zalm. Van der Zalm maakte nog een mooie serie van 41 met zeer kort gecontroleerd bandstootspel. Vlak voor de eindstreep bij een stand van 71-80 maakte Kivits echter de partij uit met een serie van 29. 

Gerrie van Eck liep tegen Lyon Megens constant achter de feiten aan. Tot het einde bleef het zeer spannend. In de een na laatste beurt mistte Megen nog op 199, maar van Eck pakte niet deze kans. Uiteindelijk strandde van Eck in de nabeurt met een serie van 62, op 11 caramboles voor de eindstreep.

De winst voor Wennekes was nipt maar voldoende voor 2 matchpunten in de 2e omloop.  

Dick Aanen
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @DickAanen op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }