Moeizame overwinning voor volleybalheren WHV

Sport 97 keer gelezen

ROTTERDAM • De Asperense volleyballers hadden het afgelopen zaterdag lastig tegen het laag geplaatste RVC Libanon. Waar thuis nog gemakkelijk werd gewonnen van deze tegenstander had WHV in Rotterdam vijf sets nodig om tot de overwinning te komen.

WHV begon overigens vrij aardig aan de wedstrijd en pakte aanvankelijk een kleine voorsprong in de eerste set. Een tweetal servicebeurten van RVC waarin de Asperense mannen moeilijk tot scoren kwamen, kantelde echter het wedstrijdbeeld. Aanvallend kwam de ploeg maar niet tot scoren tijdens deze servicebeurten. De ballen werd uit of in het blok geslagen of opgepakt door de Rotterdamse verdediging. Het gevolg was dan ook dat de eerste set naar de thuisploeg ging.

Overtuiging
De tweede set herpakte WHV zich echter prima. Zeker op aanvallend vlak was het vele malen beter dan in de eerste set. Joeri van Wijk liet veel meer overtuiging zien in zijn aanval en ook René Roth kwam steeds vaker tot scoren. Daarnaast kende de ploeg enkele goede servicebeurten van onder meer Joost de Jong. Met 18-25 werd de stand dan ook weer overtuigend gelijk getrokken.

De derde set verliep al iets moeizamer. Het spel aan Asperense zijde werd steeds onzorgvuldiger. Zowel de servicepass als de rallypass kwamen steeds minder goed aan bij spelverdeler Niels Reder. Die had daardoor meer en meer moeite om zijn aanvallers goed te bedienen. En RVC knokte hard voor de punten en liet geen bal zomaar op de grond vallen. Toch bleef WHV de gehele set aan de goede kant van de score en wist de 1-2 voorsprong te pakken.

Knokken
Waar WHV in de vierde set hoopte het karwei te kunnen afmaken, lukte dat echter niet. RVC beet zich vast in de wedstrijd en bleef knokken voor de punten. Daarbij kwamen ze ook aanvallend steeds beter door zonder dat WHV daar blokkerend en verdedigend een passend antwoord op kon vinden. Hoewel de Asperenaren zeker kansen hadden in de vierde set lieten ze het in de slotfase echter lopen. Een paar kleine fouten in de slotfase waren debet aan het setverlies zodat een vijfde set nodig was om een winnaar aan te wijzen.

WHV startte aardig in deze vijfde set maar moest toch toestaan dat RVC weer dichterbij kroop. Gelukkig wist Joost de Jong op het juiste moment weer even een gaatje te slaan met enkele goede sprongservices. Samen met de middenaanvallen van aanvoerder Stefan Arp, de goede invalsbeurt van Ryan van Lier en het harde werken van de ploeg was dit uiteindelijk genoeg voor de overwinning.

Na het verlies van vorige week waarbij de ploeg niet compleet was, staat WHV nu op een vijfde plek. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst Fusion.