• Jeffrey van Luijn won zijn partij.
• Jeffrey van Luijn won zijn partij. Foto: Aangeleverd

Belangrijke overwinning voor Badminton Club Leerdam

Sport 316 keer gelezen

LEERDAM • Het eerste team van de Badminton Club Leerdam speelde afgelopen weekeinde een thuiswedstrijd tegen Oosterhout. Uit in Oosterhout werden de punten - toen met invalster Crystel Vink - nog gedeeld. Nu wisten de Leerdammers met ruime cijfers te winnen: 7-1.

Daardoor klom de thuisclub naar de zesde plaats op de ranglijst.

Alleen de herendubbel met Jan Peter Sprong en Jelmer Agema ging zaterdag verloren. De herendubbel bij de mannen wil tot nu toe maar niet lukken bij de Leerdammers. Ook in dit duel maakten de heren te veel fouten om in aanmerking te komen voor de overwinning.

Damesdubbel
De damesdubbel met de zusjes Nathalie en Meltem van 't Pad speelde de shuttle goed rond, waardoor de dames uit Oosterhout vanzelf fouten gingen maken. Na twee sets was de stand daardoor weer gelijk: 1-1.

Eerste heer Jelmer Agema was ook dit weekend weer een maatje te groot voor zijn tegenstanders. In twee simpele sets was het tweede punt voor Leerdam een feit.

Veel kracht
Eerste dame Meltem van 't Pad speelde tegen een dame met veel 'power'. Door goed rond te spelen, wist Van 't Pad de eerste set te winnen.

In de tweede set ging de speelster van Oosterhout bij een 17-17 stand door haar enkel. De partij werd daardoor niet uitgespeeld, zodat de Leerdammers een 3-1 voorsprong namen.

Tweede heer Jeffrey van Luijn speelde twee spannende sets. Van Luijn bleef knokken en wist de voorsprong zodoende verder uit te bouwen: 4-1 voor Badminton Club Leerdam.

Gebrand
Tweede dame Nathalie van 't Pad van BCL was erop gebrand om haar eerste singel van dit seizoen te winnen. Al snel werd duidelijk dat dit van 't Pad gemakkelijk ging lukken. Zodoende was ook het vijfde punt binnen voor de Leerdammers.

Doordat de dame van de tegenstanders geblesseerd was uitgevallen, ging de eerste mix met Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad niet door: 6-1.

Warm draaien
De tweede mix met Jan Peter Sprong en Nathalie van 't Pad moest in de eerste set nog even warm draaien en de Leerdammers verloren deze set dan ook.

In de tweede en derde set waren de Leerdammers beter op dreef en wisten zo het zevende punt voor Leerdam in de wacht te slepen.

Door deze ruime overwinning staat het team weer zesde in de poule.

Vrijdag 20 december krijgen de Leerdammers het zwaar. Het team speelt dan uit tegen koploper Culemborg. De wedstrijd begint om 19:30. Elk punt dat deze avond wordt gepakt, is voor de Leerdammers meegenomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden