Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De dames van WHV speelden niet foutloos, maar pakten wel de volle winst.
• De dames van WHV speelden niet foutloos, maar pakten wel de volle winst. (Foto: Stockfoto 123RF)

WHV pakt tegen Jola simpel vijf punten

  •   72 keer gelezen   Sport

ASPEREN • De dames van WHV speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen het eerste team van Jola Olympus. WHV speelde zeker geen topwedstrijd, maar slaagde er wel in de vijf punten in Asperen te houden.

De eerste set begon gelijk met een lange rally. Deze rally werd slim afgemaakt door WHV. Daarna volgde een indrukwekkende servicereeks van Wietske van Dortmont van maar liefst vijf punten. Ook in het vervolg van deze set behield de thuisclub het overwicht. Uiteindelijk trok WHV deze set met royale cijfers naar zich toe: 25-12.

Gelijk op
De volgende set ging de strijd lang gelijk op. WHV had nogal wat moeite met de onvoorspelbare ballen van Jola Olympus. De thuisclub kwam dan ook op achterstand en vroeg bij 8-10 een time-out aan.

Dat had effect, want Jola was daarna de draad kwijt en serveerde meteen in het net. De tweede set bleef gelijk op gaan, maar uiteindelijk bleef WHV toch aan de goede kant van de score: 25-22.

Sterk
WHV begon redelijk sterk aan de derde set. Al snel vroeg Jola bij en 8-2 voorsprong voor WHV de eerste time-out aan. Toch behield WHV in deze set voortdurend een voorsprong.

Weliswaar maakte de thuisclub nogal wat net- en serveerfouten, maar dat had niet al te veel invloed op het verloop van de set. Ook in de derde set was WHV duidelijk de sterkste: 25-16.

Goede service
De laatste set begon met een goede service van Lotte Kleijer. WHV bleef domme fouten maken, maar ook deze set kon de thuisclub dat ongestraft doen. Ook de vierde set werd royaal gewonnen door WHV: 25-16.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }