Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De heren van WHV (hier op archieffoto) liepen tegen hun eerste nederlaag aan.
• De heren van WHV (hier op archieffoto) liepen tegen hun eerste nederlaag aan. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)

WHV loopt tegen het Rotterdamse Fusion tegen eerste nederlaag aan

  •   35 keer gelezen   Sport

ROTTERDAM • Na zes wedstrijden ongeslagen te zijn gebleven, liepen de Asperense volleyballers zaterdag tegen hun eerste nederlaag aan. In Rotterdam was het als vierde geplaatste Fusion met 3-1 een maatje te groot voor WHV.

Hoewel de ploeg hard werkte, stak niemand in grootse vorm en gingen er net te veel dingen mis om het de ervaren tegenstander echt lastig te maken. Met één wedstrijd minder gespeeld dan de directe concurrenten bekleden de Asperense mannen nu de derde plek.

Niet onaardig
De heren van WHV gingen zaterdag met slechts zes man op stap zonder reserves vanuit het tweede team. De start was niet eens onaardig. De ploeg kwam op voorsprong, maar kon dat niet vasthouden.

Fusion wist enkele goede servicereeksen neer te zetten, waarbij WHV moeite had om onder de druk uit te komen. De passing lag niet altijd optimaal, maar zelfs als die wél goed lag, kwamen de gasten maar moeizaam tot scoren.

Fusion had steeds een prima antwoord klaar op de aanvalskeuzes van WHV, waardoor de ploeg begon te forceren en te veel fouten maakte. Hierdoor was het uiteindelijk de thuisploeg die een 1-0 voorsprong nam.

Goede servicereeks
De tweede set leek anders te verlopen. WHV liep dankzij een goede servicereeks van spelverdeler Niels Reder uit naar een 1 -7 voorsprong en leek op weg om de stand gelijk te trekken. Fusion knokte zich echter stap voor stap terug in de set en nam uiteindelijk de regie over.

Ook nu weer waren missers in de passing hier de oorzaak van, in combinatie met de haperende aanvalsmachine. Fusion kwam steeds makkelijker tot scoren, zonder dat de Asperense ploeg daar een passend antwoord op kon vinden.

Ontspanning en souplesse
De derde set lukte er weer meer aan de kant van WHV. Prima servicereeksen, een hard werkende verdediging en meer ontspanning en souplesse in de aanval waren de ingrediënten voor het verkleinen van de achterstand naar 2-1.

Waar de Asperense ploeg dacht aan het afdwingen van een vijfde set, had Fusion andere plannen. De thuisploeg schakelde een tandje bij qua servicedruk en aanvalsdrang en dat leek WHV te verlammen.

De ploeg kon niet mee met de versnelling en moest toezien hoe de Rotterdammers de overwinning veilig stelden.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Move4U in Vlaardingen op het programma.

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier


HET KONTAKT OP FACEBOOK }