• Patrick Niessen was uitstekend op dreef.
• Patrick Niessen was uitstekend op dreef. (Foto: Archieffoto Peter Verbeek)

Winst voor Wennekes, D.I.S.C. verliest

  •   55 keer gelezen   Sport

RUMPT • Dit weekend waren er meerdere oud-wereldkampioenen te bewonderen bij biljartvereniging Carambole in Rumpt. Dat was te zien aan de korte partijen met hoge series, waaronder een partij in een beurt van de Belg Patrick Niessen die uitkomt voor Wennekes.nl.

Wennekes beleefde een topweekend en versloeg De Picardie met 4-2 en 6-0. Patrick Niessen en Micha van Bochum waren de eerste partij aan elkaar gewaagd, maar de Belg trok aan het langste eind.

Ian van Krieken zette Dennis Timmers aan de kant in vijf beurten. Jim van der Zalm kwam vijf caramboles te kort tegen oud bandstoot wereldkampioen Jos Bongers.

Ingespeeld
In de tweede omloop waren de spelers warm, ingespeeld en scherp en dat resulteerde dan ook in een partij van een beurt in het 47/2 ankerkaderspel. Nadat van Bochum met 70 begon, maakte Niessen direct een einde aan de partij met een serie van 200.

Een superserie uitgevoerd op de lijn, zoals het ankerkader gespeeld hoort te worden. Ian van Krieken speelde tegelijkertijd in twee beurten tegen Timmers. Met series van 83 en 67 was hij veel sterker dan Timmers.

Jim van der Zalm overtrof de verwachtingen door een serie van 67 in het bandspel op tafel te leggen. Jos Bongers wist dit niet te beantwoorden en verloor in acht beurten.

DISC onderuit

D.I.S.C. B.V. ging met twee keer 0-6 kansloos onderuit tegen De Hazelaar.

Jurgen de Ridder mocht het spits afbijten tegen de onlangs vader geworden Jordy Kanters. De Ridder speelde zijn eerste partij dit seizoen. Kanters startte niet goed en De Ridder bouwde een grote voorsprong op. Met een serie van 112 trok Kanters toch aan het langste eind.

Frank Vermeulen had kansen tegen Gertjan Veldhuizen, maar maakte op beslissende momenten cruciale fouten waardoor Veldhuizen eenvoudig naar de eindstreep liep.

Marco Kivits speelde een zeer goede partij tegen de oud wereldkampioen bandstoten Jean Paul de Bruijn. Kivits had kansen, maar maakte een klein foutje op een belangrijk moment in de partij. De overwinning was dichtbij, maar De Bruijn stelde net op tijd orde op zaken.

Kansloos
In de tweede ontmoeting waren de Rumptenaren vrijwel kansloos. Frank Vermeulen kreeg als enige wat ruimte en was dichtbij winst, maar Veldhuizen was op tijd bij de eindstreep.

In het bandstoten liet de Bruijn zien dat hij nog altijd bij de wereldtop behoort door een serie van 84 te produceren.

Door de uitslagen van afgelopen weekend kwam Wennekes op gelijke hoogte met D.I.S.C dat door het dubbele verlies drie plaatsen zakte op de ranglijst.

De volgende thuiswedstrijd van beide teams is op 16 november. Maar eerst worden er op 2 november uitwedstrijden in Deventer en Afferden gespeeld.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }