• De tweede mix Jeffrey van Luijn en Meltem van ’t Pad in actie.
• De tweede mix Jeffrey van Luijn en Meltem van ’t Pad in actie. (Foto: Aangeleverd)

BC Leerdam speelt voor derde keer gelijk

  •   66 keer gelezen   Sport

LEERDAM • Het eerste team van Badmintonclub Leerdam speelde afgelopen zaterdag thuis tegen De Zwaluwen 3 uit Breda. Het werd een spannend duel: BC Leerdam speelde voor de derde keer dit seizoen gelijk.

Jelmer Agema en Jan Peter Sprong speelden tegen twee heren die volop in de aanval gingen. De gasten wisten veel punten te scoren door hun snoeiharde smashes. De Leerdammers kregen hier geen controle over en verloren in een tweesetter.

Soepel
De dames Nathalie en Meltem van 't Pad wennen steeds beter aan elkaar. In het begin van het seizoen was het nog aftasten wie welke 'bal' pakte, maar zaterdag verliep de dubbel voor het eerst soepel.

De Leerdammers wisten de tegenstandsters goed naar achteren te drukken en trokken de stand weer gelijk: 1-1.

Lengte
Eerste heer Jelmer Agema groeit hard in de derde divisie. Menig tegenstander heeft last van de lengte van de eerste heer van Leerdam.

Ook de speler van De Zwaluwen slaagde er niet in om over de lange Jelmer heen te spelen en verloor in een tweesetter (2-1 voor Leerdam).

Geen grip
Eerste dame Meltem van 't Pad kreeg in de eerste set geen grip op de wedstrijd. In de tweede set wist de Leerdamse het tempo op te voeren, waardoor haar tegenstandster in de problemen kwam.

Zodoende moest er een derde en beslissende set aan te pas komen. In die set gingen de punten heen en weer. Het was Meltem die net aan het langste eind trok. Het derde punt voor Leerdam was een feit (3-1).

Veel fouten
De Bredase heer waar Jeffrey van Luijn tegen speelde, maakte het zichzelf erg moeilijk. Hij maakte erg veel fouten, waardoor ook her vierde punt naar Leerdam ging (4-1).

Tweede dame Nathalie van 't Pad speelden tegen een dame die erg veel kracht in haar slagen legde. De Leerdamse kreeg dit niet goed onder controle en dat fysieke spel leverde de gasten hun tweede punt op (4-2).

Mixen
Met een 4-2 voorsprong begonnen de mixen. Beide partijen waren erg spannend en in beide gevallen was er een driesetter nodig om de beslissing te brengen. De beide mixen van De Zwaluwen bleken net wat te sterk voor BC Leerdam.

De twee partijen gingen verloren, waardoor de thuisclub de tegenstander na een riante 4-1 voorsprong toch nog langszij zag komen. Zodat BC Leerdam voor de derde keer dit seizoen met 4-4 gelijk speelde.

De Leerdammers staan nu op de vijfde plek van de acht ploegen in hun afdeling. De volgende wedstrijd staat gepland op 2 november. Dan speelt BC Leerdam in Giessenburg tegen Vridos.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK }