Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Holleman/Kandel (LTV Vianen) werden afgetroefd door Kramer/Wakker (TC Leerdam).
• Holleman/Kandel (LTV Vianen) werden afgetroefd door Kramer/Wakker (TC Leerdam). (Foto: Peter Verbeek)

Spannende finaledag Leerdammer Open

  •   keer gelezen   Sport

LEERDAM • Met een recordaantal van meer dan driehonderd deelnemers is het Leerdammer Open een van de grootste tennistoernooien in deze regio. Op de locatie langs het spoor was het evenement, dat in Royal Bel Leerdammer al acht jaar dezelfde hoofdsponsor heeft, toe aan zijn 35e editie.


Gezien de capaciteit van het sfeervolle tennispark, met zes kunstgrasbanen die er geweldig bij lagen, is er niet veel rek meer. "Misschien kunnen we twintig spelers méér kwijt, maar dan houdt het echt wel op", vertelden Michel Laponder en Alwin Kandel namens de wedstrijdcommissie.

"Er moesten 254 partijen worden gespeeld. Gelukkig zijn er in het voorweekeind al 55 weggewerkt. Maar alle avonden hebben we op alle zes banen vier wedstrijden moeten spelen. Afgelopen zaterdag zijn we al om 9:00 uur gestart en tegen 23:00 uur zat er het erop voor de laatste tennissers. Op de slotdag waren op alle banen vijf speelronden gepland."

Mooi gezelschap
Ongeveer een derde van het aantal deelnemers staat op de ledenlijst van TC Leerdam. De overige spelers komen uit de wijde omgeving, met flinke afvaardigingen van Rhelico, De Belt, Haaften, GLTC Geldermalsen, De Doelen en LTV Gouwenes.

Al met al een mooi gezelschap mannen en vrouwen, in sterkte variërend van categorie 4 tot en met 8, zowel enkel- als dubbelspel. Ook jeugdspelers worden toegelaten en die laten zich écht wel zien. De 15-jarige Daniël Havelaar (TC Leerdam) sloeg zich in het HE5 zelfs naar de finale.

Daarin kreeg hij te maken met Jimmy Hammer (TV Arkel), die hij uiteindelijk vrij gemakkelijk versloeg: 6-3, 6-7 en 6-1. De eigen leden maakten in diverse finales hun opwachting en die leverden winst op in het DD6 en GD8.

Mooie potjes
Terwijl een plukje mensen in het gezellige clubhuis van TC Leerdam zat te kijken naar achtereenvolgens de race op Silverstone en de mannenfinale van Wimbledon, koos het overgrote deel van het publiek voor een plekje op het terras, waar op het centercourt mooie potten waren te zien.

Dat TC Leerdam bekend staat om zijn voortreffelijke gastheerschap was overduidelijk, want tussen de partijen door werden zowel spelers als toeschouwers verwend met lekkere hapjes.

Simpele zege
Met een vertraging van meer dan een uur maakten Bastiaan Kramer en Leon Wakker, het als eerste geplaatste koppel van TC Leerdam, zich op om in het HD4 aan te treden tegen het als tweede geplaatste duo Pascal Holleman/Rody Kandel (LTV Vianen). Het Viaanse paar won de eerste set met 0-6 en leek af te stevenen op een simpele zege.

De Leerdammers staken daar echter een stokje voor. Ze wonnen de tweede set met 6-2 en pakten daarna in een spannende super tiebreak (10-7) alsnog de toernooiwinst.

Peter Verbeek

André Bijl
Freelance-redacteur Het Kontakt Leerdam, Alblasserwaard en Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het nieuws uit Leerdam per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_2
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier