• De heren van WHV boekten een overtuigende overwinning.
• De heren van WHV boekten een overtuigende overwinning. Foto: Stockfoto 123RF

Overtuigende 4-0 winst heren WHV

Sport 183 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers hadden afgelopen zaterdag SNA uit Bleskensgraaf te gast. Waar WHV uit tegen dit team nog een 1-2 voorsprong weggaf, was de ploeg nu de hele wedstrijd heer en meester: 4-0.

Zeker op de momenten dat spelverdeler Niels Reder de bal zuiver toegespeeld kreeg, wist hij de verdediging van SNA helemaal uit elkaar te spelen. Dankzij deze overwinning herovert de ploeg de derde plek op de ranglijst.

Strategie
Vanaf het eerste punt werkten de mannen van WHV hard voor de punten. En hoewel het spel zeker nog niet feilloos was, viel er geen bal onnodig op de grond. Daarnaast pakte de strategie van trainer/coach Hessel Reinsma goed uit.

Door continu de spelbepalende passer - loper van SNA te bestoken met de service kwam hij onder druk te staan. Hierdoor kwam hij minder tot scoren dan gebruikelijk. En daarmee werd een belangrijke angel uit het spel van SNA gehaald.

Prima servicereeks
Nadat de eerste set met 25 -15 door WHV werd binnengehaald, startte spelverdeler Niels Reder de tweede set direct met een prima servicereeks. Via zijn service kwam de ploeg gelijk op een voorsprong van 7-0 die niet meer uit handen werd gegeven.

Dit ondanks het feit dat SNA knokte voor elk punt. Maar uiteindelijk was het aanvalsgeweld van onder meer Stefan Arp en René Roth de bezoekers toch te veel. En zo kwam WHV via 25-19 op een 2-0 voorsprong.

Lastig
De derde set was misschien nog wel de lastigste. De bezoekers vochten voor hun laatste kans en bij WHV zakte de concentratie iets weg. Met name de service werd minder zorgvuldig en ging wat vaker fout. SNA bleef dan ook lang langszij en liet geen bal zomaar vallen.

Virgil in den Eng wist echter met een prima invalbeurt WHV de goede kant te wijzen. Met een sterke servicereeks maakte hij enkele punten op rij en wist zo het verzet van SNA te breken.

Daarnaast werd er in het laatste deel van de derde set slim aangevallen. Ook als de passing even niet optimaal was, werd steeds een oplossing gevonden om toch tot scoren te komen.

Formaliteit
De vierde set was een formaliteit. Middenspeler Wildrik van de Plassche, die al enige tijd worstelt met knieproblemen, kreeg rust en zag zijn vervanger Virgil in den Eng prima werk afleveren. Joeri van Wijk zorgde passend en verdedigend voor veel rust achterin.

En aan dat laatste ontbrak het SNA in de laatste set. Met 25-13 wist WHV dan ook de 4-0 en daarmee de volle winst veilig te stellen. Het laatste punt voor de wedstrijd was voor middenman Brian van de Plassche die steeds beter zijn draai begint te vinden in het eerste herenteam van WHV.

Aanval
Aanstaande zaterdag wacht WHV de lastige uitwedstrijd tegen Voleco, de nummer vier van de ranglijst. In Ouderkerk aan den IJssel kan de Asperense ploeg zeker een aanval verwachten op haar derde plek.