Logo hetkontakt.nl/leerdam
• Melissa van Woerkum won knap een zilveren medaille.
• Melissa van Woerkum won knap een zilveren medaille. (Foto: Aangeleverd)

Turnster Melissa van Woerkum pakt zilver

  •   164 keer gelezen   Sport

KESTEREN • Zeven turnsters van Olympia Herwijnen turnden afgelopen zaterdag hun eerste voorwedstrijd in het Rayon Turnado in Kesteren. Melissa van Woerkum won zilver.

Maud van Horssen en Melissa van Woerkum uit Hellouw turnden in niveau instap D2. Beide meiden haalden het beste uit zichzelf en turnden een stabiele, nette wedstrijd. Melissa werd eerste op brug en balk, zelfs de koprol lukte. Maud werd vierde op brug.

Medaille
Beide meiden stonden in de tussenstand in de top 5. Uiteindelijk werd Maud keurig negende en nam Melissa een medaille mee naar huis. Ze werd heel knap tweede in een groep van veertig turnsters.

Chevera van Maaren, Cathrina Bambacht en Charlotte Wessels turnen in pupil 1 D2. Ze waren behoorlijk zenuwachtig, maar maakten geen grote fouten. Ze turnden stabiel en naar hun kunnen. Cathrina werd keurig achttiende, Chevera negentiende en Charlotte 31e.

Springen als de beste
Gwen Mus uit Herwijnen en Anna Oldenhuis uit Asperen sloten de dag af. Beide meiden waren erg zenuwachtig bij balk, helaas vielen ze hier te vroeg van af. Daarna herpakten ze zich.

Gwen kan springen als de beste. En ze werd ook de beste, Anna werd knap 7e met sprong. Ook brug verliep prima. Gwen werd uiteindelijk verrassend 7e en Anna 12e in een groep van 22 kinderen.

De trainsters van Olympia Herwijnen kijken terug op een geslaagde dag: de meiden hebben hard gewerkt en goed gepresteerd.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten
 

HET KONTAKT OP FACEBOOK