• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad kwam net te kort.
• Het damesdubbel Meltem en Ans van 't Pad kwam net te kort. Foto: Aangeleverd

Ongeslagen BC Leerdam fors onderuit

Sport 266 keer gelezen

LEKKERKERK • Badmintonclub Leerdam liep uit tegen Sluyk Lekkerkerk tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Thuis werd nog met 7-1 gewonnen; uit ging de koploper met dezelfde cijfers onderuit.

Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong sloegen veel missers, zodat na twee sets het eerste punt voor Lekkerkerk genoteerd werd. Meltem en Ans van 't Pad waren evenmin op dreef en verloren de eerste set.

In de tweede set waren ze de dames uit Lekkerkerk te slim af. In de derde en beslissende set kwamen de Leerdammers net te kort: 22-20. Jeffrey van Luijn speelde lange rally's en had zijn opponent in de eerste set bijna te pakken. Met 21-19 verloor hij nipt. Jeffrey kon in de tweede set geen potten meer breken.

Gebruikelijke niveau
In de single van Meltem haalde de Leerdamse niet haar gebruikelijke niveau. Toch pakte ze de winst in set twee, waardoor een derde set nodig was. Daarin liep de tegenstander snel uit: 4-0.

Jan-Peter Sprong maakte in zijn singlepartij veel fouten. Hij had weinig controle over de shuttle; die ging alle kanten op en voornamelijk buiten de lijnen: 5-0.

Ans van 't Pad begon goed in de tweede damessingle en stond al snel vijf punten voor. Haar tegenstander kwam terug en scoorde punt na punt. Ans maakte net te weinig punten voor de winst. In de tweede set maakte ze het zichzelf lastig door ondiepe slagen en onzuiver spel: 6-0.

Eer gered
Jan-Peter Sprong en Ans van 't Pad speelden de eerste gemengd dubbel. In de eerste set kwam het Leerdamse duo dichtbij winst: 21-18. In de tweede set verliep het moeizamer. De eer werd gered door Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad: zij wonnen in twee sets.

BC Leerdam staat na dit verlies nog aan kop, maar de voorsprong is geslonken. De Leerdammers moeten in januari 'aan de bak' om te promoveren. Op 12 januari volgt de thuiswedstrijd tegen Martinus Amstelveen/Gaasperdam.