• De heren van WHV pakten thuis met 3-2 de zege.
• De heren van WHV pakten thuis met 3-2 de zege. Foto: Stockfoto 123RF

WHV wint vijfsetter tegen Vollido

Sport 140 keer gelezen

ASPEREN • De Asperense volleyballers kregen afgelopen zaterdag Vollido uit Hendrik Ido Ambacht op bezoek. De thuisclub won nipt.

De door blessures geplaagde WHV-selectie wist uiteindelijk in vijf sets de zege veilig te stellen. Dit nadat de ploeg eerst op een 2-0 voorsprong was gekomen. WHV neemt na deze wedstrijd voorlopig de vijfde plek op de ranglijst in.

Spannend
De eerste set verliep bijzonder spannend. Spelverdeler Niels Reder, die herstellende is van een spierblessure, begon weer in de basis. Na een goede start van WHV kwamen de gasten uiteindelijk toch weer langszij.

Even leek het er zelfs op dat de Asperense mannen in de slotfase aan het kortste einde zouden trekken, maar de thuisploeg toonde mentale veerkracht.

Op basis van inzet en overtuiging wist de ploeg twee setpoints te overleven en pakte uiteindelijk de eerste set met 30-28. Een mooie opsteker voor WHV.

Vertrouwen
De tweede set verliep een stuk vlotter. WHV had zelfvertrouwen gekregen door de winst in de eerste set en speelde lekker vrijuit. De ploeg werkte hard en kreeg meer vertrouwen in de aanval.

Zowel Stefan Arp als Joeri van Wijk kwamen als passer-loper regelmatig tot scoren, terwijl de neven Brian en Wildrik van de Plassche voor dreiging zorgden op de midden.

En de lastige ballen konden altijd richting diagonaalspeler René Roth die als vanouds puin ruimde voor zijn ploeg. Daarnaast werd er hard gewerkt in het achterveld. De zege in de tweede set was dan ook dik verdiend.

Voorzorg
In de derde set haalde trainer/coach Hessel Reinsma uit voorzorg Niels Reder naar de kant. Sander Arp nam zijn plaats in en Josias Dankers kwam er in voor René Roth. De ploeg moest even wennen aan deze omzettingen en er slopen wat slordigheidjes in het spel.

Dankzij de werklust van de Asperense equipe bleven zij echter prima in het spoor van Vollido. Net als in de eerste set volgde er een spannende ontknoping. Nu was het echter Vollido dat aan het langste eind trok. WHV miste net het vertrouwen om de beslissende punten te maken.

Van slag
De vierde set was de minste set voor WHV. De ploeg leek enigszins van slag door het verlies in de derde set. De overtuiging was even verdwenen en had plaats gemaakt voor onzekerheid.

En die onzekerheid had een verlammende uitwerking. In plaats van dat stapje extra werd nu juist een stap minder gezet. Vollido kon zo op 2-2 in sets komen. En dus moest de vijfde set de beslissing brengen.

Op sleeptouw
Samen met René Roth, die inmiddels weer binnen de lijnen was gekomen, nam aanvoerder Stefan Arp zijn ploeg op sleeptouw. Dankzij enkele prima punten wisten deze 'sterkhouders' het vertrouwen weer terug te brengen in de ploeg.

De voorsprong die werd opgebouwd kwam vervolgens niet meer in gevaar, zodat de winst alsnog naar WHV ging: 3-2. Een overwinning die de ploeg wel even kon gebruiken. Na afloop prees trainer-coach Hessel Reinsma zijn ploeg dan ook om de getoonde werklust en teamspirit.

Volgende week spelen de heren van WHV thuis in Asperen tegen het Rotterdamse RVC Libanon.

Daarna volgt er een korte winterstop van vier weken. De begeleiding van WHV rekent erop dat tijdens de winterstop alle geblesseerde spelers volledig kunnen herstellen.