• Door de 2-0 pakte De Linge/PCG de koppositie.
• Door de 2-0 pakte De Linge/PCG de koppositie. Foto: Aangeleverd

Waterpolodames terug aan kop

Sport 141 keer gelezen

REGIO • Het eerste damesteam van SG de Linge/PCG won zaterdag met 2-0 van ZPS uit Stolwijk.

Vorige week verloren de regiodames de koppositie na een matige partij tegen directe concurrent d'Elft. Zaterdag kwam de Leerdamse-Gorinchemse combinatie weer terug aan de leiding.

Vlak voor De Linge/PCG aan haar wedstrijd begon, werd bekend dat de concurrent uit Delft punten had laten liggen en dat de koppositie voor het grijpen lag.

Niet makkelijk 
Op voorhand was duidelijk dat het tegen ZPS geen makkelijke wedstrijd zou worden. Het team uit Stolwijk draait al jaren in de top van deze competitie mee.

In een doelpuntarme wedstrijd konden beide teams geen vuist maken. De verdedigingen zaten potdicht en zo werd de eerste van vier periodes afgesloten met 0-0.

Geluk
In de tweede periode had de Leerdams-Gorinchemse combinatie het geluk aan haar zijde. Na een voorzet van Lieke van Aalsburg op Merel van der Veen tikte een speelster van de tegenpartij de bal achter de eigen keepster, waardoor er 1-0 op het scorebord kwam te staan.

Ook daarna bleef de wedstrijd spannend. In de derde periode kwamen beide teams opnieuw niet tot scoren. Ook al omdat de ploegen de zaak verdedigend goed op orde hadden en keepster Tosca Kortleve namens het regioteam goed op dreef was.

Rustig uitspelen
Met nog amper een minuut te spelen in de laatste periode slaagde Kimberly de Pater erin om te scoren en daarmee de wedstrijd te beslissen. Daarna kon de thuisploeg de wedstrijd rustig uitspelen.

De 2-0 eindstand is heel bijzonder. Het komt bij waterpolo zelden voor dat er zo weinig doelpunten vallen.

Doelpunten: Kimberly de Pater 1 treffer én een eigen doelpunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden