Logo hetkontakt.nl/leerdam
• De Belt organiseert een tennismiddag voor mensen met een beperking.
• De Belt organiseert een tennismiddag voor mensen met een beperking.

Tennismiddag voor mensen met beperking

  •   85 keer gelezen   Sport

HEUKELUM • TC De Belt uit Heukelum organiseert op zaterdag 23 juni voor de derde keer een gezellige tennismiddag voor mensen met een beperking.

Het is de bedoeling om die dag korte dubbelpartijtjes tennis te spelen, waarbij een tennisser met een beperking samenspeelt met een lid van TC De Belt.

Clinic
Daarvoor organiseert de vereniging voor de deelnemers ook een tennisclinic. Deze activiteit is geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. "We hebben vier banen beschikbaar en een gezellig clubhuis met een mooi terras. Helaas is rolstoeltennis op onze banen niet mogelijk", laten de organisatoren Barrie Muilwijk en Hilda Schefferlie weten.

"Tennis is een leuke sport voor iedereen. Je bent gezellig en sportief bezig in de buitenlucht. Of je nu 5 bent of 80, of je nu wel of geen beperking hebt, bijna iedereen kan tennissen."

Veel mogelijk
Voor andere tennissers zijn er toernooien waar ze aan mee kunnen doen. "Er is gewoon heel veel mogelijk. Voor mensen met een beperking ligt dit anders." Daar wil De Belt wat aan doen.

Deelnemers aan de tennismiddag op 23 juni zijn welkom vanaf 12:30 uur. "Er zijn broodjes met wat te drinken. Vanaf 13:00 uur beginnen we met de 'clinic'. Daarna worden er verschillende partijtjes gespeeld samen met een lid van de club. We sluiten de middag af rond 17:00 uur."

Deelname aan deze middag is gratis. Wie zin heeft om mee te doen, kan zich via e-mail aanmelden bij Hilda Schefferlie: hkischefferlie@live.nl.

André Bijl
Redacteur van Het Kontakt editie Leerdam en Het Kontakt editie Vianen.
Volg @andrebijl op twitter >
Elke woensdag het Leerdam per e-mail
Meer berichten