• De kopgroep bij de mannen met Timo de Geus voorop, Pol Nabben erachter en Leendert van der Lugt op de derde plaats.
• De kopgroep bij de mannen met Timo de Geus voorop, Pol Nabben erachter en Leendert van der Lugt op de derde plaats. Foto: Kees Snepvangers

Timo de Geus wint halve Marathon

Sportt 595 keer gelezen

DORDRECHT • Timo de Geus en Annemarie Kersbergen zijn nieuwe namen op de erelijst van het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Ze wonnen zaterdag de 42e editie van de Dordtse Biesbosch Halve Marathon.

Het was zaterdag prachtig weer voor de tweede en langste wedstrijd in het Toyota Schouten Grote Rivieren Loopcircuit. Met een mooi startveld (726 deelnemers in totaal), met vertrouwde gezichten, nieuwe namen én oude bekenden.

Initiatief
Zo liep ineens Pol Nabben in de kopgroep. Hij was lang een van de vaste toppers in het veld, tot hij anderhalf jaar geleden emigreerde naar Amerika. Nabben zat met Leendert van der Lugt, Timo de Geus en Arjan Kaashoek – winnaar van 2017 – in de groep van vier die het initiatief nam van de Fortius-baan richting Wantijdijk.

Kaashoek was de eerste die eraf moest. Hij werd nog ingehaald door Cornelis Chatziioannou, die vierde werd. De Geus gaf onophoudelijk het tempo aan. Voor Van der Lugt knapte het elastiek na iets meer dan tien kilometer en op twee derde van de race kon ook Nabben niet meer bijblijven.

Tevreden
Timo de Geus liep daarna naar een winnende tijd van 1.13.16. "Dit was mijn eerste halve marathon. Ik ben er tevreden mee, het doel was onder de 1.14 blijven."

Pol Nabben werd tweede in 1.14.29 en Leendert van der Lugt was de nummer drie in 1.15.03.

Vrouwen
Tijdens de PhysioFit Dirk IV-loop in januari was er een opvallend spannende strijd bij de vrouwen, maar de toppers van die eerste wedstrijd uit het Grote Rivieren Loopcircuit waren in Dordrecht niet van de partij.

De halve marathon werd van start tot finish gedomineerd door thuisloper Annemarie Kersbergen. Ze won in 1.27.57, bijna negen minuten voor Cora Vlot.

De SecureRun in Ameide is op zaterdag 14 april de volgende wedstrijd in het circuit.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden