• HCL (hier op archieffoto) verloor twee keer.
• HCL (hier op archieffoto) verloor twee keer. Foto: Aangeleverd

Twee keer verlies hockeymeiden HCL

Sport 197 keer gelezen

LEERDAM • Meisjes B1 van Hockeyclub Leerdam speelde zondag twee wedstrijden. Het werd een zware middag: HCL verloor twee keer.

De eerste wedstrijd ging tegen Barneveld. Leerdam begon direct met druk zetten, maar ze kwamen er niet doorheen. Na twaalf minuten kreeg Barneveld een kans, maar keepster Bodine Price verrichtte haar eerste goede redding.

Strafcorner
Een paar minuten later kreeg Barneveld een strafcorner en weer wist Bodine die onschadelijk te maken. Na een kwartier wisselde HCL en kwamen er vijf verse speelsters in het veld die al snel een strafcorner 'versierden'.

Het leidde niet tot een doelpunt. Na een snelle uitbraak van Barneveld scoorde een vrije speler bij de tweede paal de openingstreffer: 1-0. Dat werd ook de eindstand, een tegenvaller voor de Leerdamse dames.

Voetje
De tweede wedstrijd ging tegen Muiderberg. Drie weken geleden wonnen de Leerdamse dames nog van dit team, zondag zat dat er niet in. Muiderberg kreeg een strafcorner na een Leerdams 'voetje'.

De eerste inzet kon Bodine Price nog keren, maar de scheidsrechter gaf direct een tweede strafcorner en die ging er wel in: 1-0.

Ruimte
HCL kreeg meer ruimte dan tegen Barneveld, maar toch bleven treffers uit. In de 12e minuut kreeg Leerdam een strafcorner. Die werd ver teruggelegd, waarna een mooi strak schot op doel volgde. Maar de keeper van Muiderberg stond op de goede plaats.

Na de teamwissel stormde Muiderberg direct naar voren. Die snelle uitbraak leidde tot de 2-0. Daarmee was het Leerdamse verzet gebroken: Muiderberg liep snel uit tot 4-0.

Eer
In de slotfase veerde HCL nog even op na bemoedigende woorden van de coaches Stanley en Peter. Het schot van Jara miste kracht, maar Annelies wist de eer te redden. Met een draaiende sleepbeweging zorgde zij voor de 4-1.